Πάνω από 30.700 επιχειρήσεις-μέλη του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΕΘ) έβαλαν λουκέτο στη διάρκεια της οικονομικής κρίσης, από το 2010 έως σήμερα, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε από την 81η ΔΕΘ, στον υπουργό Οικνομίας Γιώργο Σταθάκη, ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Μιχάλης Ζορπίδης.


«Καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι χάθηκαν περισσότερες από 25.000 θέσεις εργασίας στον δικό μας χώρο. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, από το 2010 ο τζίρος των μικρομεσαίων επιχειρήσεων έχει μειωθεί κατά 80% και τα τελευταία τρία χρόνια η συρρίκνωση του κύκλου εργασιών φτάνει στο 35%. Τέσσερις στους δέκα μικρομεσαίους επιχειρηματίες δηλώνουν ως πολύ πιθανόν να κλείσουν την επιχείρησή τους μέσα στους επόμενους μήνες, τόνισε ο κ.Ζορμπίδης.

Στο ίδιο διάστημα ιδρύθηκαν 22.837 επιχειρήσεις, αριθμός μικρότερος κατά 8.000 σε σχέση με αυτές που έκλεισαν. Στο δε οκτάμηνο Ιανουαρίου-Αυγούστου 2016, δηλώθηκαν 1.882 λουκέτα σε μέλη του ΕΕΘ, ενώ στο ΓΕΜΗ εγγράφηκαν 1.567 ιδρύσεις επιχειρήσεων στη Θεσσαλονίκη, με την πλάστιγγα να γέρνει και πάλι σαφώς προς την πλευρά εκείνων, που διέκοψαν τη λειτουργία τους.
 Πηγή ert.gr//via:EEA
 
Top