Έρευνα της αυτοκινητοβιομηχανίας Ford μεταξύ περισσότερων από 6.500 νεαρών Ευρωπαίων οδηγών δείχνει ότι το 43% έχει στείλει SMS, το 36% έχει τηλεφωνήσει, το 11% έχει παρακολουθήσει βίντεο στο κινητό ενώ οδηγεί, και το 13% έχει οδηγήσει μετά από κατανάλωση αλκοόλ.

Η έρευνα δείχνει επίσης ότι το 26% είχε κάποιο ατύχημα, ενώ το 20% έχει βρεθεί σε αυτοκίνητο που το σταμάτησε η αστυνομία. Το καλοκαίρι, όταν τα θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα είναι στο φόρτε τους, το 68% τον οδηγών αντιμετωπίζει πιο χαλαρά το θέμα της οδικής συμπεριφοράς.

Η Ford δημοσιεύει το κωμικό βίντεο για τους «Blown Ups» – «φουσκωτοί ενήλικες» που είναι σχεδιασμένοι για να αποτρέπουν την ριψοκίνδυνη συμπεριφορά πίσω από το τιμόνι. Η έρευνα αποκαλύπτει ότι το 41% οδηγεί πιο ριψοκίνδυνα όταν έχει φίλους στο αυτοκίνητο, και μέχρι το 57% οδηγεί με μεγαλύτερη ασφάλεια με πιο μεγάλους συγγενείς. Το πρόγραμμα Ford Driving Skills for Life προσφέρει δωρεάν εκπαίδευση για νεαρούς οδηγούς. Μέχρι το τέλος του 2016, το πρόγραμμα θα έχει εκπαιδεύσει πάνω από 20.000 οδηγούς σε 13 Ευρωπαϊκές χώρες.
πηγη thestival.gr
 
Top