Προορισμός Μεγανήσι, Κάλαμος, Καστός: Τρία κατοικημένα νησιά ανάμεσα στα αμέτρητα ακόμα νησάκια και βραχονησίδες στα ανοιχτά της Λευκάδας.
Με ορμητήριο το Νυδρί και συχνά δρομολόγια πλοίων αξίζει να επισκεφθείτε ένα από τα μεγαλύτερα νησιά της Λευκάδας το Μεγανήσιενώ για Κάλαμο και Καστό η πρόσβαση γίνεται με βάρκα από το χωριόΜύτικας της Αιτωλοκαρνανίας.
Το Μεγανήσι

Όταν το βλέπεις από ψηλά εντυπωσιάζεσαι με τα σχήματα των δαντελωτών ακτών του που σχηματίζουν βαθιούς ορμίσκους, ιδίως στη βόρεια πλευρά του. Στα 20 τετραγωνικά του χιλιόμετρα ζουν μόνιμα περισσότεροι από 1000 άνθρωποι που μοιράζονται στους τρεις πέτρινους παραδοσιακούς οικισμούς του: το Κατωμέρι, το Σπαρτοχώρι και το Βαθύ.
Ο Κάλαμος

Έχει έκταση 20 τετραγωνικά χιλιόμετρα και ιδιαίτερη μορφολογία, καθώς συνδυάζει το πράσινο με τους ορεινούς όγκους. Είναι γεμάτος από κάθε είδους φυτά: κουμαριές, δάφνες, ελιές, πρίνους και θαλασσινά (ή βασιλικά) πεύκα που φυτρώνουν ανάμεσα στα βράχια και φθάνουν μέχρι τη θάλασσα. Έχει λιγότερους από 600 μόνιμους κατοίκους. Στο νησάκι υπάρχουν τέσσερις οικισμοί, ο Κάλαμος, η Επισκοπή, το Κάστρο και το Κεφάλι και η ψηλότερη κορυφή του είναι το Βουνί (750 μέτρα).
Ο Καστός

Χαμηλοί λόφοι, δαντελωτές ακτές και ελιές παντού. Ο Καστός είναι ιδανικό, ασφαλές αγκυροβόλιο και καταπληκτικός ψαρότοπος. Ο μοναδικός οικισμός του με τα πέτρινα σπίτια και τις ταβέρνες είναι χτισμένος γύρω από το λιμάνι και αποτελείται από περίπου 50 μόνιμους κατοίκους που φυσικά το καλοκαίρι πολλαπλασιάζονται. Οι παραλίες του είναι τα Αμπελάκια, το Φύκι (νότια), το Βάλι, η Κοιλάδα, ο Άγιος Αιμιλιανός (όπου βρίσκεται η Φωκότρυπα, μια μικρή σπηλιά με βάθος 30 μέτρα και αμμουδιά στο εσωτερικό της), η Λίμνη, το Καμίνι και το Βρισίδι στα ανατολικά, που είναι προσβάσιμες και από την ξηρά. Η δυτική πλευρά του είναι απόκρημνη και δεν έχει παραλίες.
Εμείς σας δίνουμε απλά την ιδέα, περισσότερες πληροφορίες εδώ.
 
Top