Αυτός είναι ο «Ωνάσης της Κρήτης»...


Δείτε Φωτογραφίες...
Φαίνεται πως  και η Κρήτη έχει τον δικό της «Ωνάση». Ζει στους Μέσα Ποτάμους Λασιθίου με την σύζυγό του Μαριάνα, με την οποία διατηρούν το δικό τους...
στέκι, την ταβέρνα τους και τους ανακάλυψε η Μυρσίνη Λαμπράκη η οποία τους κάνει ειδικό αφιέρωμα στο ιστολόγιο της.«Η αυθεντικότητα, λοιπόν, κατέληξα ότι είναι ένα γνώρισμα των έξυπνων και ακομπλεξάριστων ανθρώπων. Είναι εκείνοι που σου μιλάνε  Απλά, ξεκάθαρα, δίχως κανενός είδους κοινοτοπίες. Δίχως ψεύτικες κομψότητες, δίχως επιτηδευμένη ευγένεια, δίχως την επιθυμία να προκαλέσουν  μόνο και μόνο για να ξεχωρίσουν. Είναι εκείνοι που έχουν την ικανότητα να εκφράζουν το ουσιώδες χωρίς να πασχίζουν με πολυπλοκότητες και κατά ένα μυστήριο τρόπο όλοι μα όλοι έχουν μια τρελή σχέση αγάπης με την γη, το χώμα και τα ζωντανά πλάσματα του πλανήτη γη.

 Ένας τέτοιος αυθεντικός τύπος είναι ο Ωνάσης της Κρήτης που με  υποδέχεται στο εστιατόριο του με μια αρμαθιά ντομάτες και παρδαλές γραβάτες – μια δηλαδή από τις 1000 που έχει στην συλλογή του- και πουκάμισα χτυπητά που συναγωνίζονται το παρδαλό πέταγμα της από τις πεταλούδες του μποστανιού του» γράφει η Μυρσίνη Λαμπράκη.Στη συνέχεια εξηγεί από πού προέρχεται ο χαρακτηρισμός Ωνάσης της Κρήτης: «Μπάρκαρε μικρός σε γκαζάδικο, δούλεψε, έβγαλε λεφτά , τα γλέντησε εξού και το Ωνάσης και μετά γύρισε στο χωριό του στους Μέσα Ποταμούς για να φτιάξει τον δικό του παράδεισο. Μια ταβέρνα λουλουδιασμένη περιστοιχισμένη από τεράστιες κορομηλιές, μουριές, συκιές και κάτι γιγάντιες ορτανσίες που γαληνεύουν το μάτι με το ευγενικό απαλό τους μωβ».

Και κάπου εκεί εμφανίζεται και η ήρεμη δύναμη του μαζαγιού, η γυναίκα του Μαριάννα. Ο Ωνάσης είναι ο άρχοντας έξω στην σάλα υποδοχής και στην κουζίνα κάνει κουμάντο η Μαριάννα εκείνη ζυμώνει το εφτάζυμο παξιμάδι, ανάβει την τεράστια στόφα πετρελαίου ή την παραστιά της και φτιάχνει απλά, αλλά πεντανόστιμα κρητικά φαγητά.
Πηγή: cretalive.gr
 
Top