Το φως του ήλιου, ακόμη κι αν αυτό παραξενέψει κάποιους, αποτελεί πηγή ενέργειας για το σώμα μας παρέχοντας παράλληλα μεταβολική αξία στον οργανισμό μας.

Με απλά λόγια, μπορεί να θεωρηθεί ως μια μορφή ενέργειας που προσλαμβάνεται από το δέρμα μας, μέσω της παραγωγής μελανίνης, ακριβώς σαν την ενέργεια που προσλαμβάνουμε από την κατανάλωση τροφής.

Η έκθεσή μας στον ήλιο δεν συντελεί απλώς στην παραγωγή της βιταμίνης D, την ουσία που ρυθμίζει περισσότερα από 2.000 γονίδια στο ανθρώπινο σώμα. Ως εκ τούτου, η ίδια η έκθεση στον ήλιο μπορεί να αποτρέψει ή να ανακουφίσει από εκατοντάδες προβλήματα υγείας και συμπτώματα που προκαλούνται από την ανεπάρκεια βιταμίνης D.

Μία μάλιστα από τις πιο ενδιαφέρουσες μελέτες που έχουν διεξαχθεί για την έκθεση στο ηλιακό φως βάσει στοιχείων από περισσότερες από 100 χώρες, που δημοσιεύθηκε νωρίτερα αυτό το χρόνο στο περιοδικό «Anticancer Research», έδειξε ότι υπάρχει «μια ισχυρή αντιστρόφως ανάλογη σχέση μεταξύ της ηλιακής ακτινοβολίας UVB και 15 τύπων καρκίνου», δίνοντας μάλιστα αποδεικτικά στοιχεία για την προστατευτική ισχύ του ηλιακού φωτός για 9 τύπους καρκίνου.

Εδώ είναι μερικά πρόσθετα οφέλη της έκθεσης στον ήλιο:

Προστατεύει από τη νόσο Αλτσχάιμερ
Αυξάνει την παραγωγή ντοπαμίνης
Προστατεύει και μειώνει τα συμπτώματα από ιώσεις και γρίπες
Θεραπεύει δερματοπάθειες, όπως η ψωρίαση και η δερματίτιδα
Ανακουφίζει από συμπτώματα ρευματοπαθειών, όπως αρθρίτιδες και σκλήρυνση κατά πλάκας
 rizopoulospost.com
 
Top