Από τον Στάθη Παλαιολόγο. 
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ.

"Η Σοφία Ζαχαράκη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1976. Αποφοίτησε από το τμήμα Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη Συγκριτική Παιδαγωγική και Διοίκηση Ευρωπαϊκών Εκπαιδευτικών Οργανισμών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει κάνει εξειδίκευση σε θέματα διδακτικής Αγγλικών σε μαθητές Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στο Ινστιτούτο Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου του Λονδίνου. Εργάστηκε ως καθηγήτρια σε ιδιωτικά και δημόσια σχολεία. Εργάστηκε στο Υπουργείο Παιδείας στο τμήμα Ευρωπαϊκής Ένωσης και στη Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς". 
Αυτά αναφέρει στο βιογραφικό της η Σοφία Ζαχαράκη που ορίστηκε σήμερα αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ. Όπως επίσης ότι "κατά τη διάρκεια της θητείας της στο Υπουργείο Ανάπτυξης το 2012-2014 συνεργάστηκε με τον Υπουργό Ανάπτυξης σε θέματα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σχέσεων, καθώς και για την προετοιμασία της Ελληνικής Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης".

Τι δεν γράφει στο βιογραφικό της όμως; 
Κάτι που αποκαλύπτει τώρα το Press-Gr (προσοχή στις ...αντιγραφές παιδιά!) και θα μπορούσε να αποτελεί μια (μικρή ή μεγαλύτερη) "βόμβα" με δεδομένη την κατάσταση που επικρατεί στο πολιτικό σκηνικό και τις σχέσεις οργής που κατά τα άλλα αναπτύσσονται μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.Σε δημοσίευμα της "Εφημερίδας των Συντακτών" στις 30 Δεκεμβρίου 2015  διαβάζουμε λοιπόν με τίτλο "Παντός καιρού":
Στέλεχος της κυβέρνησης Σαμαρά και ενεργό μέλος της Ν.Δ. εργάζεται στο υπουργείο Παιδείας στο πολιτικό γραφείο του γενικού γραμματέα Διά Βίου Μάθησης Παυσανία Παπαγεωργίου.
Συγκεκριμένα, πριν από λίγες μέρες αποσπάστηκε η Σοφία Ζαχαράκη, πτυχιούχος αγγλικής φιλολογίας σε διαβαθμισμένη (!) θέση σύμφωνα με το ΦΕΚ διορισμού της. Η κ. Ζαχαράκη έχει υπηρετήσει (Σεπτεμβρίος 2012 – Ιούνιος 2014) στο γραφείο του Κωστή Χατζηδάκη (τότε υπουργού Ανάπτυξης) και κατόπιν (Σεπτέμβριος 2014 – Ιανουάριος 2015) στο γραφείο του Β. Κοντοζαμάνη, γενικού γραμματέα Υγείας επί Βορίδη.
Εύλογες ερωτήσεις: τι καθήκοντα έχει ένα κυβερνητικό και κομματικό στέλεχος της Ν.Δ. στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, και ποια η στάση του υπουργού Ν. Φίλη;

Και για να μην υπάρχουν απορίες, ιδού και η επίσημη απόφαση της απόσπασης της κ. Ζαχαράκη:
Με απόφαση του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη αποσπάται η Σοφία Ζαχαράκη, εκπαιδευτικός του κλάδου ΠΕ06 Αγγλικής Φιλολογίας , η οποία βρίσκεται στη διάθεση του ΠΥΣΠΕ Β ́ Αθήνας, σε διαβαθμισμένη θέση στο γραφείο του Γενικού Γραμματέα Διά Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς, του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.
Η απόσπαση σε διαβαθμισμένη θέση στο γραφείο του Γενικού Γραμματέα Διά Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς λύεται αυτοδικαίως με την αποχώρηση για οποιοδήποτε λόγο του Γενικού Γραμματέα.


Ερωτάται λοιπόν:
1. Γιατί η κ. Ζαχαράκη είχε αποσπαστεί στο Γραφείο της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας υπό τον κ. Φίλη;
2. Τι ρουσφέτι ήταν αυτό την ώρα που η ΝΔ είχε κηρύξει τον πόλεμο στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ; Ποια υποχρέωση υπήρξε; Και τι υπόγειες διαδρομές μεταξύ πολιτικών εχθρών (κατά τα λοιπά) είναι αυτές;;
3. Είναι ακόμη αποσπασμένη εκεί ή πότε έληξε η απόσπασή της και πού είναι τώρα η οργανική θέση της καθώς και πού αποσπάστηκε;
4. Γιατί δεν το ανέφερε στο βιογραφικό της ή δεν απάντησε στην εφημερίδα ότι π.χ. ...δεν είναι το ίδιο πρόσωπο;
Η κ. Ζαχαράκη μπορεί να ξεκινήσει την καριέρα της ως αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ απαντώντας σε αυτές τις ερωτήσεις... 


 
Top