Μια μέρα μετά την απόφαση αναβολής του πρωταθλήματος τουλάχιστον ως τις 5 Σεπτεμβρίου, ο Σταύρος Κοντονής με γραπτή του δήλωση εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά της ΕΠΟ, χαρακτηρίζοντάς την υπεύθυνη για το κάλπικο πρωτάθλημα. Τα... σκάγια πήραν και τις ΠΑΕ που ... στηρίζουν τις παράνομες μεθοδεύσεις της ΕΠΟ και ξεφτιλίζουν διεθνώς τη χώρα.

Νωρίτερα είχε μιλήσει αναλυτικά για το θέμα «Στο Κόκκινο» αποκαλύπτοντας πως έχει καλέσει με επιστολή τη FIFA να λάβει μέτρα.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Κοντονή αναφέρει:

«Προκαλεί τουλάχιστον έκπληξη, αν όχι εύλογα ερωτηματικά, στο σύνολο των υγιών φιλάθλων, η ανεξήγητη εμμονή μερίδας ιδιοκτητών Π.Α.Ε. στην έναρξη ενός κατ’ ευφημισμό επαγγελματικού πρωταθλήματος, το οποίο στερείται εξ ορισμού θεσμικής νομιμοποίησης, δεν διαθέτει το ελάχιστο νομικό υπόβαθρο και κανονιστικό πλαίσιο, και λόγω όλων αυτών εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους, τόσο για την επένδυση των μετόχων των εταιρειών που μετέχουν σε αυτό, όσο και για όσους φιλάθλους βρεθούν στα γήπεδα.

Αναφέρομαι σαφώς σε ένα κάλπικο πρωτάθλημα, που με αποκλειστική ευθύνη της ΕΠΟ και όσων στηρίζουν τις παράνομες μεθοδεύσεις της, αποτελεί την απόλυτη φαρσοκωμωδία, εξευτελίζοντας διεθνώς την χώρα, καθώς:

1. Έχει καταλυθεί κάθε έννοια απονομής δικαιοσύνης, αφού τα πειθαρχικά όργανα δεν έχουν νόμιμη συγκρότηση και κάθε απόφαση τους προσβάλλεται και καθίσταται άκυρη.

2. Δεν υπάρχει νομιμότητα στον ορισμό των διαιτητών, καθώς το περίφημο "ισπανικό μοντέλο" που (…στα λόγια μόνον) συμφωνήθηκε με την Super League, τα νέα όργανα ορισμού, οι αρμοδιότητες, η στελέχωση και οι διαδικασίες του δεν προβλέπονται σε κανένα κανονισμό της ΕΠΟ και κατά συνέπεια η λειτουργία και οι ορισμοί του είναι παράτυποι και το κύρος των αγώνων προσβάλλεται ενώπιον της δικαιοσύνης εντός κι εκτός Ελλάδος.

3.Η υπερκείμενη του ποδοσφαίρου αρχή, η ΕΠΟ, 6 μέλη της διοίκησης της οποίας έχουν παραπεμφθεί σε δίκη με τελεσίδικο βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, για αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα, αλλά αρνούνται προκλητικά να αφήσουν τις καρέκλες τους, νοθεύει καθημερινά και αδίστακτα το ποδόσφαιρο, παρεμβαίνοντας σε τακτικούς δικαστές, πίνακες διαιτητών και καθετί που δεν είναι υπό τον έλεγχο και την κηδεμονία της.

4.Μεγάλο μέρος όσων μετέχουν στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο καταγγέλλουν δημόσια τις εσκεμμένες στρεβλώσεις στη διαδικασία, την ισονομία και τη διαφάνεια του παιχνιδιού.

5.Η επαγγελματική λίγκα είναι διοικητικά ακέφαλη, μετά τη παραίτηση του προέδρου της κ. Στράτου, πλήττεται από έριδες κι εσωτερικές αντιπαραθέσεις, που εξάπτουν καθημερινά τα πάθη και τον ανταγωνισμό μεταξύ παραγόντων και οπαδών, διώχνοντας από το άθλημα κάθε υγιή και δημιουργική δύναμη.

6. Οργανωμένοι οπαδοί, συλλογικά έντυπα και ιστοσελίδες καλλιεργούν καθημερινά το μίσος, στοχοποιούν ανθρώπους, δημιουργούν κλίμα πολέμου με ανυπολόγιστες συνέπειες για το ίδιο το ποδόσφαιρο.



Σεβόμενος απόλυτα τις επενδύσεις ιδιοκτητών και μετόχων στο ποδόσφαιρο και την εργασία εκατοντάδων επαγγελματιών και αθλητών αναρωτιέμαι λοιπόν:

Αυτό είναι το ποδόσφαιρο στο οποίο επιθυμούν να βάζουν τα χρήματά τους οι ιδιοκτήτες των ομάδων της Superleague;

Για αυτό το ποδόσφαιρο εργάζονται τόσοι άνθρωποι;

Όπως για κάθε υγιή φίλαθλο, πολύ περισσότερο για την Ελληνική Κυβέρνηση, είναι αδιαπραγμάτευτο ότι αυτό ΔΕΝ είναι το ποδόσφαιρο που θέλουμε στην Ελλάδα κι απ όσο γνωρίζω κάτι τέτοιο ΔΕΝ το επιθυμούν ούτε οι διεθνείς φορείς του.

Σε κάθε περίπτωση, η διαφθορά, η στοχευμένη παρέμβαση στην απονομή δικαιοσύνης, η προσπάθεια ελέγχου του αγωνιστικού αποτελέσματος, αλλά και η διαρκώς αυξανόμενη καχυποψία και αντίδραση των φιλάθλων, με ότι αυτό συνεπάγεται στην ασφάλεια των ελληνικών γηπέδων, δεν μπορούν να αγνοηθούν.

Η Κυβέρνηση δεν πρόκειται «να κλείσει τα μάτια» , να αποδεχθεί την συστηματική προσπάθεια θεσμοθέτησης της ανομίας στο ποδόσφαιρο και να διακινδυνεύσει την κοινωνική έκρηξη μέσω νέου κύκλου βίας σε αγωνιστικούς χώρους, και μεταξύ νέων ανθρώπων.

Κατά συνέπεια, και προκειμένου να διαφυλαχθεί πλήρως η κοινωνική ειρήνη, τα γήπεδα να παραμείνουν χώροι αθλητισμού και ψυχαγωγίας και να μην μεταβληθούν σε πεδία μάχης, κρίνεται επιτακτική, η αναβολή της έναρξης του πρωταθλήματος.

Αυτή είναι η μοναδική λύση για την επιστροφή στην κανονικότητα, τη νομιμότητα και την κοινωνική τάξη και ειρήνη, για τα οποία οι «μανδαρίνοι» του ποδοσφαίρου επιδεικτικά αδιαφορούν».



sport-fm
 
Top