Έκανε παράσταση πολιτικής αγωγής

Ζήτησε την άσκηση συμπληρωματικών διώξεων, μεταξύ άλλων, και γι' αυτούς που βοήθησαν τους επιβαίνοντες στο ταχύπλοο να διαφύγουν

Την άσκηση συμπληρωματικών διώξεων σε βάρος του 77χρονου Θρασύβουλου Λυκουρέζου ζήτησε ...
ο Αλέξης Κούγιας ο οποιος βρέθηκε τη Δευτέρα στα δικαστήρια Πειραιά μαζί με τις οικογένειες των θυμάτων του τραγικού ναυτικού δυστυχήματος στην Αίγινα προκειμένου να δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής. 

Ο γνωστός ποινικολόγος τόνισε, επίσης, ότι διαπιστώθηκαν προκλητικές παραλήψεις στην προανάκριση για αυτονόητες προανακριτικές πράξεις αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να προχωρήσει στην υποβολή αυτοτελών μηνύσεων.

Εξερχόμενος των δικαστηρίων δήλωσε χαρακτηριστικά: «Κάναμε παράσταση πολιτικής αγωγής όμως έχουμε μία διαφοροποίηση. Ζητήσαμε να ασκηθούν συμπληρωματικές διώξεις για τα αδικήματα της εκθέσεως σε κίνδυνο ζωής γι' αυτούς που επέβαιναν στο σκάφος και δεν βοήθησαν τα θύματα, γι' αυτούς που βοήθησαν τον δράστη για να διαφύγουν, αυτούς που πήραν με το φουσκωτό τους επιβάτες, αυτούς που πήραν τον δράστη, κάτοικο Αίγινας ο οποίος σε συνεργασία με το λιμεναρχείο απομάκρυνε το συγκεκριμενο σκάφος απο την περιοχή. Ζητήσαμε επίσης να ασκηθούν διώξεις για υπόθαλψη εγκληματία. Ζητήσαμε να διευρυνθεί το αδίκημα της καταχρήσεων εξουσίας». 

Ο Αλέξης Κούγιας δήλωσε, επίσης, εντυπωσιασμένος από το γεγονός ότι μέχρι σήμερα δεν έχει ζητηθεί η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου των τηλεφωνικών επικοινωνιών των επιβαινόντων στο σκάφος «όπως επίσης και το γεγονός η υπηρεσία στην οποία εκλήθησαν να καταθέσουν για το συμβάν δεν εκλήθησαν να καταθέσουν όλοι όσοι επέβαιναν στο σκάφος και μάλιστα όταν η δικογραφία διαβιβάστηκε στην ανακρίτρια δεν υπήρχαν αυτές οι καταθέσεις». 

«Θα εξετάσουμε το ενδεχόμενο είτε να καταθέσουμε εμείς αυτοτελείς μηνύσεις είτε να συνεργαστούμε με όποιον αναλάβει την διεκπεραίωση της υποθέσεως για να δούμε τι εξέλιξη θα έχει αυτή η υπόθεση» κατέληξε ο δικηγόρος.
 
Top