H
ιαπωνική Honda είναι η δεύτερη εταιρεία μετά την αμερικάνικη Ford που φαίνεται να μελετά σοβαρά το ενδεχόμενο να κατασκευάσει ένα κιβώτιο ταχυτήτων με 11 σχέσεις. Και μάλιστα, όχι με έναν, ούτε με δύο, αλλά με τρεις στο σύνολο συμπλέκτες. Σύμφωνα με το Γραφείο Ευρεσιτεχνιών της Ιαπωνίας, οι άνθρωποι της Honda έχουν ήδη καταθέσει τα απαραίτητα σχέδια και έγγραφα προκειμένου να κατοχυρώσουν την «πατέντα» τους.

Μιας και η σχετική αίτηση των Ιαπώνων έχει ήδη αποσυρθεί από τη δημόσια θέα του διαδικτύου, κανείς δεν γνωρίζει περεταίρω τεχνικά στοιχεία. Πολλώ δε μάλλον, τον ακριβή χρόνο παρουσίασης του εν λόγω κιβωτίου, καθώς και σε ποιο ή ποιά μοντέλα της γκάμας των Ιαπώνων θα τοποθετηθεί.

Σύμφωνα πάντως με εκείνους που… πρόλαβαν να διαβάσουν το σχετικό κείμενο, η Honda επικαλείται πως οι τρεις συμπλέκτες τους οποίους θα διαθέτει το δικό της κιβώτιο θα ελαχιστοποιήσουν την πτώση της ροπής που συνήθως εμφανίζεται κατά τη διαδοχή των σχέσεων σε σχέση με ένα συμβατικό «διπλόδισκο» σασμάν προσφέροντας συγχρόνως ταχύτερες αλλαγές, αλλά και συγκριτικά πιο χαμηλή κατανάλωση καυσίμου. _Χ.Α.
πηγη 4troxoi.gr
 
Top