Διορθώσεις των στοιχείων τους στο Taxisnet και ενημέρωση της Φορολογικής Διοίκησης για οποιεσδήποτε μεταβολές θα μπορούν να κάνουν για τριάντα ημέρες φορολογούμενοι, φυσικά και νομικά πρόσωπα αλλά και νομικές οντότητες.

Η ενημέρωση αυτή εμπίπτει στη διάταξη που ψηφίστηκε στα τέλη Ιουλίου, σύμφωνα με εγκύκλιο της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, η οποία ορίζει ότι είναι απαραίτητη η έγγραφη ενημέρωση εντός τριάντα ημερών για μεταβολές στην επωνυμία, το διακριτικό τίτλο, τη διεύθυνση κατοικίας ή τη διεύθυνση των επαγγελματικών εγκαταστάσεων, την έδρα, το αντικείμενο της δραστηριότητας, τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, καθώς και τις λοιπές πληροφορίες που παρασχέθηκαν κατά το χρόνο της εγγραφής.

Απομένει να προσδιοριστεί με απόφαση της ΓΓΔΕ ο τρόπος με τον οποίο θα γίνει αυτό ενώ ο φορολογούμενος δεν μπορεί να επικαλείται τις μεταβολές στοιχείων μέχρι το χρόνο ενημέρωσης του Μητρώου.

Οι διατάξεις έχουν ισχύ αναδρομικά από τις 3 Αυγούστου 2016, οπότε και δημοσιεύθηκαν στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης και καταλαμβάνουν και περιπτώσεις, για τις οποίες, η προθεσμία των δέκα ημερών για την υποβολή της σχετικής δήλωσης μεταβολής, δεν είχε λήξει κατά την 3-8-2016.
 
Top