Η γαλλική αστυνομία εξουδετέρωσε δύο άνδρες που οπλισμένοι με μαχαίρι είχαν συλλάβει ομήρους... σε εκκλησία της Νορμανδίας, ανακοίνωσαν αστυνομικές πηγές. 
 Όπως ανέφεραν νωρίτερα οι πηγές, τέσσερις έως έξι άνθρωποι κρατούνταν από τους ενόπλους στο Σεντ-Ετιέν-ντι-Ρουβρέ (Saint-Etienne-du-Rouvray). 
Η επίθεση στην περιοχή του Σεντ Ετιέν στη Γαλλία με την εισβολή δύο... ενόπλων και την εν ψυχρώ δολοφονία του ιερέα “ξυπνά” τους χειρότερους εφιάλτες της Ευρώπης. Αν και ακόμη επίσημα δεν υπάρχει η παραμικρή σύνδεση της επίθεσης με την ισλαμική τρομοκρατία του ISIS ήδη μια ερώτηση πλανάται πάνω απ' την Ευρώπη. Εάν λίγα λεπτά πριν της 12:00 ώρα Ελλάδος ζήσαμε την πρώτη επίθεση ισλαμιστών σε βάρος Ιερού Ναού. 
Κάποια στοιχεία της σημερινής επίθεσης οδηγούν σε αυτό το συμπέρασμα. Επρόκειτο για καθολική εκκλησία. Στόχος έγινε αμέσως ο ιερέας, ενώ μιλάμε για δύο δράστες που στη συνέχεια επιχείρησαν να κρατήσουν ομήρους, γεγονός που αποκλείει την προσωπική αντιπαράθεση. Ακόμη είναι πολύ νωρίς, οι γαλλικές αρχές δεν έχουν κάνει την παραμικρή ανακοίνωση, αλλά ο αποκεφαλισμός του ιερέα μέσα στον ιερό ναό ίσως δείχνει ότι οι δράστες ήθελαν να δώσουν κάποιο συμβολισμό στην πράξη τους...

 
Top