Ο Δημοτικός Κινηματογράφος ΜΕΛΙΝΑ παρουσιάζει ένα μικρό αφιέρωμα στο κοινωνικό ντοκιμαντέρ την Τετάρτη 13 και την Πέμπτη 14 Ιουλίου. Τρία πολυβραβευμένα ντοκιμαντέρ το "Φωτιά στη θάλασσα" του Τζιανφράνκο Ρόσι, "This is not a coup" των Άρη Χατζηστεφάνου και Άρη Τριανταφύλλου και "Χαραγμένες ζωές" του Σπύρου Τέσκου θα προβληθούν εντελώς  ΔΩΡΕΑΝ.

Μην το χάσετε!


ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ «ΜΕΛΙΝΑ»
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΤΕΤΑΡΤΗ 13 & ΠΕΜΠΤΗ 14 ΙΟΥΛΙΟΥ

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
ΤΕΤΑΡΤΗ 13 ΙΟΥΛΙΟΥ 9-11μμ & 11μμ-1μμ/ ΦΩΤΙΑ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ / Ντοκιμαντέρ 2016 / Διάρκεια 108'/σκην. Σκηνοθεσία: Τζιανφράνκο Ρόζι. ΥΠΟΘΕΣΗ: Ο Ιταλός Τζιανφράνκο Ρόζι κέρδισε το Χρυσό Λιοντάρι στη Βενετία πριν δυο χρόνια με το «Sacro Gra», παρατηρώντας, με μια αμέτοχη μεν, εστέτ δε, κάμερα τους παράξενους ανθρώπους στον περιφερειακό της Ρώμης. Τώρα καταπιάνεται με μια άλλου είδους περιφερειακή ζωή, σε μια ταινία επίκαιρη, στιβαρή, αποστασιοποιημένη και, ξαφνικά, σπαρακτική, που του χάρισε τη Χρυσή Αρκτο του Φεστιβάλ Βερολίνου. Ο 12χρονος Σαμουέλε πηγαίνει σχολείο, κυνηγά πουλιά με τη σφεντόνα του και προσπαθεί να μάθει για τη θάλασσα και το ψάρεμα. Ο γιατρός Πιέτρο Μπαρτόλο δουλεύει εδώ και χρόνια στα Επείγοντα Περιστατικά της Λαμπεντούζα. Είναι δυο από τους κατοίκους του μικροσκοπικού ιταλικού νησιού το οποίο υποδέχεται καθημερινά δεκάδες πρόσφυγες.

ΠΕΜΠΤΗ 14 ΙΟΥΛΙΟΥ/ 9- 11μμ / THIS IS NOT A COUP/Ντοκιμαντέρ 2016 / Διάρκεια 92'/ Σκηνοθεσία: Άρης Χατζηστεφάνου, Άρης Τριανταφύλλου. ΥΠΟΘΕΣΗ: Εξετάζοντας τον ενεργό ρόλο που έπαιξε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στη διακυβέρνηση των χωρών που χτύπησε η ευρωπαϊκή κρίση χρέους τα τελευταία χρόνια, ο Έλληνας ερευνητής/δημοσιογράφος Άρης Χατζηστεφάνου θέτει ερωτήματα που κυρίως έχουν να κάνουν με τη δημοκρατία της νέας εποχής. Ειδικοί από τις τέσσερις γωνιές του πλανήτη εξηγούν πως οι τραπεζίτες ελέγχουν τις τύχες των ευρωπαϊκών κρατών και πως με τη σειρά τους τα ευρωπαϊκά κράτη βρίσκονται στο έλεος μιας θρησκείας (αυτής του ευρώ) που λειτουργεί με την πιο ακραία μορφή πίστης στον καπιταλισμό.
11μμ-1μμ/ΧΑΡΑΓΜΕΝΕΣ ΖΩΕΣ/Ντοκιμαντέρ 2013/Σκηνοθεσία: Σπύρος Τέσκος. Διάρκεια 124’. ΥΠΟΘΕΣΗ: Μέσα από την πορεία της ζωής των, Γιώργου Κρόκου, (εκτελεσμένου από τους Γερμανούς την πρωτομαγιά του 1944) και Δημήτρη Χριστούλα (που στις 4/4/2012 προβαίνει σε μια βαθύτατα πολιτική και συμβολική πράξη, δίνοντας τέλος στη ζωή του μπροστά στο ελληνικό κοινοβούλιο), ένα ντοκιμαντέρ αποπειράται μια ανάλυση για τη σημερινή οικονομική και ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα, καθώς και τις οικονομικές πολιτικές που εφάρμοσε το Γ’ Ράιχ κατά την διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, αναζητώντας κοινές πρακτικές και επιδιώξεις, πέρα και πίσω από τον θάνατο εκατομμυρίων ανθρώπων.

INFO:
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ «ΜΕΛΙΝΑ»
Σωκράτους 65,  Δραπετσώνα
Blog: cinemelina.wordpress.com
Facebook: Σινέ Μελίνα – Σινέ Μάρθα Καραγιάννη
Τηλέφωνο: 210 4082530
 
Top