Και όταν προέρχεται από μία αυθεντία στο χώρο των επιστημών, όπως ο Στίβεν Χόκινγκ, δεν έχουμε παρά να ακούσουμε προσεκτικά!

Ο Χόκινγκ προειδοποιήσε ότι η θερμοκρασία στη Γη θα μπορούσε να φθάσει σε ένα σημείο που θα ήταν αρκετά υψηλό ώστε να εξαλείψει την ανθρωπότητα! Ο 74χρονος, πλέον, φυσικός συζητώντας σχετικά με καταστροφές που θα μπορούσε να σημάνουν την καταστροφή της ζωής όπως την ξέρουμε, είπε ότι ενώ οι αστεροειδείς αποτελούν σημαντική απειλή για το μακρινό μέλλον, η κλιματική αλλαγή είναι το μείζον ζήτημα που πρέπει να απασχολήσει άμεσα την ανθρωπότητα.

Μιλώντας στο βρετανικό κανάλι ITV, ο φημισμένος αστροφυσικός είπε ότι η θερμοκρασία στον πλανήτη μας θα μπορούσε να φτάσει σε επίπεδα παρόμοια με εκείνα της Αφροδίτης, σε ένα συγκλονιστικό νούμερο που αγγίζει τους 250 βαθμούς Κελσίου.


Ο καθηγητής Hawking επεσήμανε: «Ένας αστεροειδής σύγκρουση θα ήταν κάτι εναντίον του οποίου δεν έχουμε καμία άμυνα. Αλλά η τελευταία αστεροειδής σύγκρουση ήταν 70 εκατομμύρια χρόνια πριν, όταν και σκότωσε τους δεινόσαυρους. Ένας πιο άμεσος κίνδυνος είναι η ανεξέλεγκτη αλλαγή του κλίματος. Μια αύξηση της θερμοκρασίας των ωκεανών θα λιώσει τα καλύμματα πάγου, και θα προκαλέσει την απελευθέρωση μεγάλων ποσοτήτων διοξειδίου του άνθρακα από τον πυθμένα του ωκεανού».

Και συμπλήρωσε: «Και τα δύο αποτελέσματα θα μπορούσαν να κάνουν το κλίμα μας, όπως αυτό της Αφροδίτης, με θερμοκρασία 250 βαθμούς.»


Επιπλέον, ο Χόκινγκ τόνισε ότι η μεγαλύτερη ανακάλυψη της επόμενης γενιάς των επιστημόνων, θα είναι η ανάπτυξη και η εφαρμογή της πυρηνικής σύντηξης που θα βοηθήσει, ώστε να μειωθούν οι ζημιές της κλιματικής αλλαγής.»Η ανάπτυξη της πυρηνικής σύντηξης, θα δώσει μια ανεξάντλητη πηγή καθαρής ενέργειας.»

Πηγή

 
Top