Σε πετροπόλεμο με τις αρχές των Σκοπίων έχει επιδοθεί εδώ και ώρα μικρή ομάδα προσφύγων στο φράχτη της ουδέτερης ζώνης Ελλάδας-Σκοπίων, αρκετά μέτρα μακριά από τη σιδηροδρομική γραμμή...




Οι αστυνομικοί των Σκοπίων απαντούν με δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου λάμψης, ενώ έγινε και περιορισμένη χρήση πλαστικών σφαιρών.

Στην περιοχή βρίσκεται και δύναμη της ελληνικής αστυνομίας.

Ένταση επικρατεί αυτήν την ώρα στην Ειδομένη, στα σύνορα με τα Σκόπια

Με δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου λάμψης «απάντησαν» οι αρχές των Σκοπίων στην προσπάθεια μικρής ομάδας προσφύγων να ανοίξουν ένα σημείο του φράχτη που εκτείνεται στον καταυλισμό της Ειδομένης.

Αυτή την ώρα γύρω στα εκατό άτομα είναι συγκεντρωμένα δίπλα στο φράχτη και φωνάζουν συνθήματα για το άνοιγμα των συνόρων.

Κάποιοι άρχισαν να πετούν πέτρες και πάνω στη γενικότερη ένταση, ένα άτομο τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε σε ιατρείο για τις πρώτες βοήθειες.

Τα επεισόδια συνεχίζονται με τους Σκοπιανούς αστυνομικούς να αυξάνονται στην περιοχή.

Και άντρες της Ελληνικής Αστυνομίας και συγκεκριμένα των ΜΑΤ, παρατάσσονται αυτή την ώρα μπροστά από τον φράχτη στα σύνορα Ελλάδας – Σκοπίων.

Δύο διμοιρίες ανδρών της Ελληνικής Αστυνομίας έχουν παραταχθεί δίπλα στον φράχτη, που έχει υψωθεί στην ουδέτερη ζώνη Ελλάδας - Σκοπίων, σε μία προσπάθεια να αποτραπεί ενδεχόμενη προσέγγιση προσφύγων. Επιπλέον, περί τα εκατό άτομα βρίσκονται διασκορπισμένα στα χωράφια, δίπλα στην περίφραξη.

Στα επεισόδια που σημειώθηκαν νωρίτερα, όταν πρόσφυγες επιχείρησαν να ξηλώσουν τον φράχτη και οι Αρχές τις πΓΔΜ απάντησαν με δακρυγόνα, κάποιοι παρουσίασαν αναπνευστικά προβλήματα και τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.


 
Top