Πρόκειται για την τρίτη αεροκομιδή μέσα στον χειμώνα με ελικόπτερο της Πυροσβεστικής. Άμεσα και με ασφάλεια μεταφέρθηκαν δύο ασθενείς στην Αθήνα από Πάρο και Τήνο...



Τη βοήθεια της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ζήτησαν οι αρχές της Πάρου και της Τήνου προκειμένου να μεταφερθούν άμεσα και με ασφάλεια στην Αθήνα δύο ασθενείς.

Η αεροκομιδή των ασθενών έγινε με ελικόπτερο «Super Puma» της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, στο οποίο επέβαινε κλιμάκιο γιατρών του ΕΚΑΒ, καθώς το ένα άτομο έφερε κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, ενώ το άλλο διεγνώσθη με πνευμονία.

Πρόκειται για την τρίτη αεροκομιδή μέσα στον χειμώνα, με ελικόπτερο της Πυροσβεστικής, μετά την απόφαση από το Αρχηγείο του Σώματος, να διατίθεται ένα «Super Puma», με πλήρωμα της Πυροσβεστικής, για αεροκομιδές ασθενών από τα νησιά, καθώς δεν υπάρχει άλλος τρόπος για την γρήγορη μεταφορά τους, αν υπάρχει άμεση ανάγκη.

Προκειμένου η Πυροσβεστική να συμβάλει αποτελεσματικά στην εξυπηρέτηση των κατοίκων απομακρυσμένων νησιών του Αιγαίου, τα πληρώματα του ελικοπτέρου, πέρασαν ειδική εκπαίδευση στο ΕΚΑΒ, για παροχή πρώτων βοηθειών και για τεχνικές ασφαλούς μετακίνησης τραυματιών και ασθενών, ώστε να μπορούν αν χρειαστεί να παρέχουν την απαραίτητη βοήθεια στους γιατρούς και νοσηλευτές.

Η συνδρομή αυτή του Πυροσβεστικού Σώματος, θα παρέχεται κυρίως τους χειμερινούς μήνες, αλλά και σε ιδιαίτερα σοβαρές περιπτώσεις που κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές, τον υπόλοιπο χρόνο.
 
Top