Σήμερα η πρώτη συνάντηση με το κουαρτέτο - Σε πρώτο πλάνο το ασφαλιστικό

Στα βαθιά μπαίνει από σήμερα η κυβέρνηση καθώς ανοίγει η αυλαία της διαπραγμάτευσης με τους επικεφαλής των θεσμών, στο πλαίσιο της πρώτης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος.

Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Οικονομικών, στη σημερινή πρώτη συνάντηση, η οποία αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 17:00, θα γίνει μια εισαγωγική συζήτηση ανάμεσα στους θεσμούς και την ελληνική πλευρά, επικεφαλής της οποίας θα είναι ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Στο επίκεντρο της διαπραγμάτευσης αναμένεται να βρεθεί η μεταρρύθμιση του Ασφαλιστικού, ζήτημα επί του οποίου το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο φέρεται να τηρεί ιδιαιτέρως σκληρή στάση, επιμένοντας σε περικοπές συντάξεων και απορρίπτοντας την σχεδιαζόμενη από την κυβέρνηση αύξηση των εργοδοτικών εισφορών.

Δεδομένου ότι η διαπραγμάτευση θα εξελιχθεί σε δύο φάσεις, το «κουαρτέτο», το οποίο βρίσκεται στην Αθήνα ήδη από το περασμένο Σάββατο, θα παραμείνει στη χώρα μας για μερικές μέρες, ενδεχομένως έως το τέλος της εβδομάδας. Εν συνέχεια, οι κ.κ. Ντέκλαν Κοστέλο (Ε.Ε.), Ντέλια Βελκουλέσκου (ΔΝΤ), Ράσμους Ρέφερ (ΕΚΤ) και Νικόλα Τζιαμαρόλι (ESM), θα αναχωρήσουν και θα επιστρέψουν στην Αθήνα για την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης.

Υπενθυμίζεται ότι στην Ελλάδα βρίσκονται ήδη και τεχνικά κλιμάκια των θεσμών, που όλες τις προηγούμενες ημέρες προετοίμαζαν την άφιξη των επικεφαλής τους.
Dealnews
 
Top