
Διανύοντας τη μεθεόρτια περίοδο, αυτή που πολλοί θεωρούν την πλέον «καταθλιπτική» του χρόνου, οι ειδικοί της Υγείας και της Διατροφής μας παρακινούν να διδαχθούμε από τις κραιπάλες των εορτών, σχετικά με το ποια πρέπει να είναι «do's» και τα «don'ts» της καθημερινότητάς, ώστε να έχουμε ένα άγχος λιγότερο: αυτό της ζυγαριάς.
Άρθρο της ισπανικής «El Pais», που φιλοξενεί ευρήματα της μελέτης του NC Health Group, ζήτησε από ειδικούς της υγείας και της διατροφής, να υποδείξουν τα συνήθη διατροφικά λάθη των εορτών. Συνήθη ύποπτο για την πρόσληψη σωματικού βάρους την περίοδο των εορτών θεωρούν οι ειδικοί το αλκοόλ, δίνοντας ωστόσο, στο σχετικό άρθρο, πολύτιμα tips για την αποφυγή έξτρα θερμίδων κατά την κατανάλωσή του.
Γιαννης Γεωργίου
Το άρθρο εντοπίζει τις «αλκοολικές παγίδες», που μας προσθέτουν βάρος και υποδεικνύει στους καταναλωτές τα πιο φιλικά ποτά για τη γραμμή μας. Μεταξύ άλλων, οι ειδικοί προτρέπουν στην κατανάλωση ποτών χωρίς αλκοόλ, στην κατανάλωση ποτών όπως η μαύρη μπίρα, όπου η πικρή γεύση, σε συνδυασμό με την αυξημένη περιεκτικότητα αλκοόλ αλλά και νερού μας οδηγεί στην αργή κατανάλωσή τους. Επίσης συνιστούν την κατανάλωση ποτών όπως η σαμπάνια Brut που περιέχει λιγότερη ζάχαρη καθώς και ποτών με την προσθήκη άφθονου πάγου. Ενώ για όσους συνοδεύουν το ποτό τους με την προσθήκη αναψυκτικού, οι ειδικοί συνιστούν την αντικατάστασή του από light αναψυκτικά.