Τα καθήκοντά της αναλαμβάνει η Δημοτική Αστυνομία στον Δήμο Πειραιά, σύμφωνα με το Νόμο 4325/2015 και με το υπ΄αριθμ ΦΕΚ 2640,  το οποίο εκδόθηκε το Δεκέμβριο του 2015.

Η νέα Δημοτική Αστυνομία στον Δήμο Πειραιά, απαρτίζεται από σημαντικά μικρότερο αριθμό σε σχέση με το 2013, οπότε και καταργήθηκε. Πιο συγκεκριμένα, σήμερα αποτελείται μόνο από 24 άτομα, έναντι 114 που ήταν το 2013.

Παρά το μειωμένο έμψυχο δυναμικό όμως, η Δημοτική Αστυνομία καταβάλλει καθημερινά κάθε δυνατή προσπάθεια, προκειμένου να ανταποκριθεί στα καθήκοντά της και να συνδράμει επικουρικά στο έργο της Ελληνικής Αστυνομίας και της Τροχαίας Πειραιά.

Είναι δεδομένο ότι η πόλη είναι επιβαρυμένη λόγω των έργων, γεγονός που δυσκολεύει την καθημερινότητα όλων. Σκοπός είναι, παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες,  να διευκολυνθεί η καθημερινή ζωή των κατοίκων και των επισκεπτών, αλλά και να αντιμετωπιστούν στο μέτρο του εφικτού, παραβάσεις που στρέφονται εναντίον του κοινωνικού συνόλου όπως είναι η παρεμπόδιση πρόσβασης σε ΑμεΑ, το παρεμπόριο, η κατάληψη κοινόχρηστων χώρων κ.α.

 
Top