Ο  Οδοντιατρικός Σύλλογος Πειραιά εκφράζει τη διαφωνία του επί της ουσίας με το προσχέδιο του Ασφαλιστικού, διότι δεν διασφαλίζει τον κοινωνικό και δημόσιο χαρακτήρα της ασφάλισης και το θεωρεί ως χαριστική βολή στον οδοντίατρο και σε όλους τους αυτοαπασχολούμενους.
Το χαρακτηρίζει ως «κατά φαντασία λύση» αφού τα έσοδα που προσδοκά ο υπουργός για τα ασφαλιστικά ταμεία υπάρχουν μόνο στη φαντασία του.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ διαπιστώνουμε κατακόρυφη μείωση των ιδιωτικών δαπανών των νοικοκυριών για την οδοντιατρική περίθαλψη.
Επίσης, σύμφωνα με έρευνα που αφορούσε την κατάσταση της στοματικής υγείας του πληθυσμού, βλέπουμε ότι οι δείκτες έχουν επιδεινωθεί τα τελευταία 8 χρόνια λόγω της οικονομικής κρίσης.
Αυτή η μείωση σε συνδυασμό και με τη μη υλοποίηση συμβάσεων του ΕΟΠΥΥ με τους οδοντίατρους, αποδεικνύει την τραγική συρρίκνωση των εισοδημάτων των οδοντιάτρων. Τονίζουμε δε το αυξανόμενο φαινόμενο της επιστημονικής μετανάστευσης των επιστημόνων στο χώρο της υγείας.
Ενδεικτικά αναφέρουμε πως ήδη στο κλάδο μας πάνω από το 50% των αυτοαπασχολουμένων συναδέλφων, δεν πληρώνουν ασφαλιστικές εισφορές για πάνω από ένα έτος.
Σε ποιες λοιπόν εισφορές προσδοκά ο υπουργός;
Μήπως σκοπός είναι ο αφανισμός κάθε είδους μικρομεσαίας επιχείρησης και κάθε αυτοαπασχολούμενου ;
Αν όχι καλούμε τον Υπουργό για άμεση απόσυρση του προσχεδίου του ασφαλιστικού και από την αρχή διαβούλευση με όλους τους φορείς που πλήττονται από αυτό.
Επίσης σε περίπτωση αδιαλλαξίας από τη μεριά της κυβέρνησης προτείνουμε: 
-Την άμεση παραίτηση όλων των Διοικητικών Συμβουλίων των Οδοντιατρικών Συλλόγων ανά την επικράτεια καθώς και αυτό της Ε.Ο.Ο .
-Να μην καταβληθούν οι εισφορές προς το Ταμείο από κανένα συνάδελφο το 2016
Καλούμε σε κοινούς αγώνες όλους τους φορείς (επιστημονικούς, εμπορικούς, οικονομικούς κ.α) μέχρι την απόσυρση του εν λόγω προσχεδίου και την επανέναρξη του διαλόγου από μηδενική βάση.
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                       Ο   ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Μ.ΜΕΝΕΝΑΚΟΥ                      ΜΙΧ.ΑΓΡΑΝΙΩΤΗΣ
 
Top