Ακόμη μία θερμή εβδομάδα ξεκινά σήμερα για την υγεία, με αιχμή του δόρατος τις επερχόμενες αλλαγές στο ασφαλιστικό. Σε νέα συνάντηση που πραγματοποιήθηκε μεταξύ όλων των επιστημονικών φορέων του ΕΤΑΑ αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί την Πέμπτη και δεύτερο συλλαλλητήριο διαμαρτυρίας, ενώ με ανακοίνωσή του ο ΙΣΑ καλεί τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου, τα μέλη του σε 24ωρη αποχή από τα καθήκοντά τους και συγκέντρωση διαμαρτυρίας.
Πιο αναλυτικά, στη σύσκεψη της Παρασκευής οι Πρόεδροι των επιστημονικών φορέων του Ενιαίου Ταμείου Ανεξάρτητα Απασχολούμενων συμφώνησαν να μην "καταθέσουν τα όπλα", ορίζοντας νέο ραντεβού στους δρόμους ενάντια στο ασφαλιστικό, το οποίο όπως καταγγέλλουν θα οδηγήσει σε οικονομική εξαθλίωση χιλιάδες επαγγελματίες.
Στο πλαίσιο των κοινών τους δράσεων μάλιστα ελήφθη απόφαση για πραγματοποίηση νέου συλλαλλητηρίου την Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου, αλλά και διοργάνωση Συνέντευξης Τύπου την Τρίτη 19 Ιανουαρίου, στη 1 μ.μ., στο αμφιθέατρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.
Παράλληλα, ανακοινώθηκε πως την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου (11 π.μ.) στο ΤΕΕ θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση για την ενημέρωση των βουλευτών όλων των κομμάτων γύρω από τις θέσεις των φορέων πάνω στο ασφαλιστικό. Την ίδια ημέρα, δε,  έχει προγραμματιστεί και συγκέντρωση διαμαρτυρίας των υγειονομικών σωματείων στο υπουργείο Εργασίας.
Την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου, τέλος, αναμένεται να υπάρξει κοινή συνάντηση των εκπροσώπων των Επιστημονικών Φορέων με τη ΓΣΕΒΕΕ, την Ομοσπονδία Εργαζομένων στα ΜΜΕ, την Ομοσπονδία Αυτοκινητιστών ΤΑΧΙ και λοιπές ενώσεις αυτοαπασχολούμενων, στην αίθουσα του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (επί της οδού Πειραιώς).
ΠΙΣ
Ειδικότερα, δε, σε ό,τι αφορά τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο, κατά την τελευταία συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του το προεδρείο αποφάσισε να εισηγηθεί την έκτακτη σύγκλιση των Προέδρων των Ιατρικών Συλλόγων της χώρας για την προσεχή εβδομάδα, προκειμένου να αποφασιστούν οι περαιτέρω ενέργειες του κλάδου.
ΙΣΑ
Την ίδια ώρα, ο ΙΣΑ με νεότερη ανακοίνωσή του καλεί τον ιατρικό κόσμο "να δώσει μάχη ενάντια στους οικονομικούς δολοφόνους της κυβέρνησης και της τρόικας που οδηγούν στην εξαθλίωση, χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες, με την εξοντωτική αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών που προβλέπεται στο νομοσχέδιο-έκτρωμα του Υπουργείου Εργασίας για το ασφαλιστικό".
Κάλεσε επίσης μέλη, αλλά και όλους τους υγειονομικούς φορείς, το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, το Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών και τις λοιπές επαγγελματικές Ενώσεις  να συμμετέχουν, τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου, σε 24ωρη αποχή από τα καθήκοντά τους και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29) στις 11.30 πμ και πορεία προς τη Βουλή.
 stogiatro.gr
 
Top