Ένα χρόνο μετά το θάνατο του Βαγγέλη Γιακουμάκη, παραμένει στο «συρτάρι» η ογκώδης δικογραφία της υπόθεσής του, ενώ η έναρξη της ανάκρισης πήρε νέα παράταση...



Ο δικηγόρος της οικογένειας Δημήτρης Μπούρας κάνει λόγο για «κωλύματα που ξεπηδούν κάθε τόσο στην υπόθεση», για την οποία ωστόσο τονίζει ότι, «πρέπει να δοθεί προτεραιότητα.

«Πάμε πολύ πίσω χρονικά. Αυτή τη φορά η ανακρίτρια έλαβε αναρρωτική άδεια. Είναι η αντικαταστάτρια της δικαστικής λειτουργού που είχε αρχικά χρεωθεί την υπόθεση και η οποία αποχώρησε λόγω εγκυμοσύνης. Πρόκειται για εξαιρετική δικαστικό, ωστόσο κουβαλά επιπλέον φόρτο εργασίας και δεν ευθύνεται η ίδια» δήλωσε στην Espresso γνωστός ποινικολόγος των Ιωαννίνων.

Η ανακρίτρια, περιγράφει ο Δ.Μπούκας, τρέχει πλήθος κι άλλων υποθέσεων παράλληλα, τη στιγμή που η υπόθεση Γιακουμάκη «θέλει έναν άνθρωπο να ασχοληθεί αποκλειστικά και μόνο με αυτή. Κι όμως είμαστε στάσιμοι».

Η οικογένεια και οι συγγενείς του αδικοχαμένου φοιτητή Γαλοκτομικής Σχολής Ιωαννίνων, ανέμεναν να αρχίσει η διαδικασία στις αρχές Ιανουαρίου. «Αδημονούν να δικαιωθεί η μνήμη του Βαγγέλη και να τιμωρηθούν οι υπαίτιοι» λέει ο δικηγόρος επισημαίνοντας ότι για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας η δίωξη είναι «in rem», δηλαδή δεν στρέφεται προς συγκεκριμένο πρόσωπο και σε αυτό ακριβώς θα πρέπει να εστιάσει η κύρια ανάκριση.

Υπενθυμίζεται ότι, το πτώμα του Βαγγέλη Γιακουμάκη εντοπίστηκε το πρωί της 15ης Μαρτίου σε μικρή απόσταση από τη Σχολή του, από την οποία είχε εξαφανιστεί αρκετές μέρες νωρίτερα. Σύμφωνα με τα συμπεράσματα των εξετάσεων, ο 20χρονος φοιτητής είχε κόψει τις φλέβες του. Ο φοιτητής φέρεται να έπεφτε θύμα άσχημου και άγριου σχολικού εκφοβισμού από τους συνσπουδαστές του.


 
Top