Οι τέσσερις Έλληνες ηλικίας 44, 54, 54 και 57 χρόνων, που δεν διέθεταν την απαιτούμενη από το νόμο άδεια ανασκαφής, συνελήφθησαν επί τω έργω από αστυνομικούς της Ασφάλειας σε μια αγροτική περιοχή των Σερρών...



Μέρα-μεσημέρι έκαναν λαθρανασκαφές αναζητώντας πολύτιμα αρχαία αντικείμενα, τέσσερις επίδοξοι «Ιντιάνα Τζόουνς» που συνελήφθησαν επί τω έργω από αστυνομικούς της Ασφάλειας σε μια αγροτική περιοχή των Σερρών.

Οι αστυνομικοί που περιπολούσαν στην ευρύτερη περιοχή αντιλήφθηκαν τις ύποπτες κινήσεις και, όταν πλησίασαν, διαπίστωσαν ότι ο ένας από τους δράστες έκανε γεωλογική διασκόπιση με ειδικό όργανο σε σημείο που είχε υποδείξει ένας άλλος, ο οποίος χειριζόταν έναν ανιχνευτή μετάλλων, ενώ ένας τρίτος έκανε λαθρανασκαφή χρησιμοποιώντας ένα φτυάρι!

Οι τέσσερις Έλληνες ηλικίας 44, 54, 54 και 57 χρόνων, που δεν διέθεταν την απαιτούμενη από το νόμο άδεια ανασκαφής, συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών με την κατηγορία της παράβασης της νομοθεσίας περί προστασίας αρχαιοτήτων, ενώ τα εργαλεία τους κατασχέθηκαν.
 
Top