Οι αστυνομικοί του έστησαν ενέδρα, τον ακινητοποίησαν για να του κάνουν έλεγχο και τον συνέλαβαν...




Χρειάστηκε να οργανώσουν ολόκληρη επιχείρηση οι αστυνομικοί της Ασφαλείας Καλαμάτας, για να βάλουν στο χέρι έναν Γεωργιανό λαθρέμπορο για τον οποίο είχαν δεχθεί πληροφορίες ότι ετοιμαζόταν να «σπρώξει» εκατοντάδες πακέτα λαθραίων τσιγάρων στην παράνομη αγορά της Μεσσηνίας.

Η ενέδρα στήθηκε στον δρόμο που έβγαινε από την τοπική κοινότητα του Δήμου Καλαμάτας, όπου κατοικεί ο 53χρονος αλλοδαπός. Μόλις οι αστυνομικοί τον είδαν να φεύγει με το αυτοκίνητό του, τον ακινητοποίησαν για να κάνουν έλεγχο και μέσα στο όχημα βρήκαν 700 πακέτα τσιγάρων χωρίς την ενδεικτική ταινία του φόρου κατανάλωσης. Ακολούθησε έρευνα στο σπίτι του δράστη, όπου κατασχέθηκαν και άλλα 90 λαθραία πακέτα τσιγάρων. Όλα τα πακέτα εστάλησαν στην αρμόδια τελωνειακή υπηρεσία για να υπολογιστεί το ύψος των διαφυγόντων δασμών και φόρων, ενώ ο 53χρονος Γεωργιανός παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας που του άσκησε δίωξη για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα.

*** Αδασμολόγητο καπνό βάρους ενός κιλού και 181 γραμμαρίων είχαν μέσα στο Ι.Χ. αυτοκίνητο που επέβαιναν τρεις Αλβανοί ηλικίας 34, 38 και 48 χρόνων που υποβλήθηκαν σε έλεγχο από άνδρες της Ο.Π.Κ.Ε. σε περιοχή των Γρεβενών. Οι δράστες συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Γρεβενών, ενώ η ποσότητα του καπνού κατασχέθηκε και εστάλη στο αρμόδιο Τελωνείο.
 
Top