Ένας σύγχρονος έρωτας που θυμίζει αυτόν του Jack και της Rose στον Τιτανικό. Ένας δημοσιογράφος σουηδικής εφημερίδας έγινε μάρτυρας σε αυτόν τον έρωτα που έμελλε η θάλασσα και η προσφυγιά να χωρίσει αυτούς τους δύο πρόσφυγες.
Η θάλασσα ξέβρασε το ερωτικό γράμμα στη Σάμο. Ο δημοσιογράφος...
Erik Wiman το βρήκε μέσα σε μια αδιάβροχη τσάντα ενώ κοιτούσε αν προσεγγίζουν και άλλες βάρκες με πρόσφυγες το ελληνικό νησί. "Στην αρχή πίστεψα ότι θα μπορούσε να είναι μήνυμα από έναν από τους διακινητές και ότι θα μπορούσα να βγάλω μια καλή ιστορία, αλλά όταν το μεταφράσαμε, μείναμε έκπληκτοι διαβάζοντας ένα όμορφο ποίημα γραμμένο από έναν νεαρό άντρα σε μια νεαρή κοπέλα".

Ο δημοσιογράφος παραθέτει ένα μικρό απόσπασμα, ελπίζοντας οι δύο νέοι να τον συγχωρήσουν. ''Αγαπημένη μου Rose, σου υπόσχομαι ότι θα σ 'αγαπώ μέχρι την τελευταία στιγμή της ζωής μου. Σου υπόσχομαι ότι δεν θα αφήσω τίποτα να μας χωρίσει ό,τι και αν συμβεί''. Η σουηδική εφημερίδα 'Aftonbladet' αναζητά τόσο τον άνδρα που έγραψε την ερωτική επιστολή, τον Hamody, όσο και τον αποδέκτη της, τη Rose.

Το γράμμα του Hamody, που είναι γραμμένο στα αραβικά, βρέθηκε στη Σάμο στις 29 Οκτωβρίου. "Δεν γνωρίζουμε τίποτα για αυτόν που το έγραψε ή για την κοπέλα στην οποία απευθύνεται. Είναι όμως σίγουρο ότι έχει μεγαλύτερη αξία για εκείνους που αναγκάστηκαν να αφήσουν μια ζωή πίσω τους, προσπαθώντας να ξεκινήσουν μια καινούρια σε ένα άλλο μέρος του κόσμου. 'Ίσως να είναι μαζί τώρα πια.. Ίσως και όχι. Για αυτό ζητάμε τη βοήθεια των αναγνωστών, εάν γνωρίζουν κάτι να επικοινωνήσουν μαζί μας'', σημειώνεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας.



newsit.gr, Aftonbladet, Guardian
 
Top