Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΛΑΕ ΜΙΛΗΣΕ ΣΤΟΝ ΑΝΤΕΝΝΑ ΠΑΤΡΑΣ 105,3

«Ο Αλέξης Τσίπρας και η κυβέρνηση έχουν κληθεί να κάνουν τη «βρώμικη δουλειά» της εφαρμογής του μνημονίου και μετά θα μετρούν πλέον μήνες». Την πρόβλεψη αυτή έκανε ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης , μιλώντας στον ΑΝΤΕΝΝΑ Πάτρας 105,3.
Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης δεν θέλησε, ωστόσο, να διακινδυνεύσει πρόβλεψη για το εάν θα υπάρξει πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, εντός του 2016.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο επικεφαλής τη Λαϊκής Ενότητας στο ζήτημα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών το οποίο χαρακτήρισε «δώρο» της κυβέρνησης στους τραπεζίτες.
«Με το νομοσχέδιο θα σωθούν οι τράπεζες για να συνεχίσουν την ίδια ληστρική πολιτική. Εάν πράγματι θέλαμε να σώσουμε το τραπεζικό σύστημα θα έπρεπε άμεσα να προχωρήσουμε σε εθνικοποίησή τους. Τώρα από τα 17 δις που απαιτούνται, τα 8-9 θα δοθούν από τα ξένα φανς , γεγονός που θα έχει συνέπειες μελλοντικά για τους πλειστηριασμούς και τα «κόκκινα δάνεια», καθώς θα έχουν λόγο στην διοίκηση των τραπεζών», υπογράμμισε.
Αναφορικά με την αποτυχία της ΛΑΕ να εισέλθει στη Βουλή ο Παναγιώτης Λαφαζάνηςστάθηκε κυρίως στο γεγονός πως πολεμήθηκε το κόμμα από το καταστημένο, αλλά και την επίσπευση του χρόνου των εκλογών.
«Ακόμη και εμένα με μπέρδευαν οι πολίτες και με θεωρούσαν πως είμαι ακόμη ΣΥΡΙΖΑ» τόνισε για με την σύγχυση που επικρατούσε στο εκλογικό σώμα.
Ενώ ισχυρίστηκε «πως ένας ακόμη λόγος ήταν πως δεν θέλαμε να κοροϊδέψουμε τον κόσμο ότι θα τελειώναμε με το μνημόνιο τόσο εύκολα με χτυπήματα των δανειστών στις πλάτες». Αφήνοντας αιχμές για τον «μεταλλαγμένο ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε μιλώντας για το πρώην κόμμα του.
Τέλος ο Παναγιώτης Λαφαζάνης σημείωσε ότι ο λαός έχει ήδη δυσφορήσει για την πολιτική της κυβέρνησης και προέβλεψε σφοδρές αντιδράσεις από κοινωνικά στρώματα που πλήττονται. «Οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες και η ΛΑΕ θα βρεθεί κοντά στον χειμαζόμενο λαό».
 
Top