Ένας χρόνος και κάτι έχει περάσει από την ημέρα που ανέλαβε Δήμαρχος ο Χρήστος Βρεττάκος και τίποτα δεν φαίνεται να αλλάζει στην πόλη.

Η Δημοτική Αρχή δεν έχει προσθέσει τίποτα καινούριο, δεν έχουμε δει κανέναν «ΑΛΛΟ ΔΡΟΜΟ». Συνθήματα, συγκεντρώσεις, απεργίες και επαναστατικά τρικάκια συνθέτουν την εικόνα του Δημάρχου. Συγκεντρώσεις για την πώληση του ΟΛΠ, συνθήματα επαναστατικά κατά την διάρκεια των Δημοτικών Συμβουλίων, απεργίες για συμπαράσταση στους λιμενεργάτες, λάσπες εναντίων των προηγούμενων Δημοτικών Αρχών και έργο μηδέν.Κατηγορεί τους πάντες και τα πάντα και συνεχίζει να μην κάνει τπτ. Ελεγε πως θα κλείσει το ΚΕΚ και όχι μόνο δε το κλείνει, αλλά ούτε οικονομικό έλεγχο δε κάνει. Ακόμα και η κριτική που δέχετε στο Δημοτικό Συμβούλιο και από διάφορα site τον πειράζει…Τον εκνευρίζει μάλιστα.Πιέζεται μάλλον ο Δήμαρχος. Και η σιωπηρή αμφισβήτηση που δέχεται από τον  ΣΥΡΙΖΑ τον ωθει σε μόνιμο εκνευρισμό. Μου θυμίζει τερματοφύλακα που περιμένει να του εκτελέσουν το πέναλτι. Και έχει και τέσσερα χρόνια μπροστά του…Πως θα συνεχίσει άραγε;;

Στην αντιπολίτευση; Τραγική η κατάσταση.

Ο Δημήτρης Κωνσταντινίδης και ο συνδυασμός του (Γιάννης Τσούτσας) μόνιμα απόντες
Στον συνδυασμό του Χρήστου Σαλαλέ ο οποίος όρισε αντικαταστάτη του τον Γιώργο Μυλωνά και εκεί τραγική η κατάσταση. Ο Γιώργος Μυλωνάς δεν πατάει ποτέ, η Βάνα Δατσέρη έρχεται σπάνια σταθερός αλλά πλέον ανεξαρτήτος ο Μηνάς Λάλος ο οποίος δίνει κανονικά το παρον στα Συμβούλια.
Στον Συνδυασμό του Φώτη Μελά και εκεί τραγική η κατάσταση. Ο Φώτης Μελάς έρχεται σπάνια, η Αγγελική Μελά σχεδόν ποτε, μόνος σταθερά παρόν ο Κώστας Κούβαρης
Στον Συνδυασμό του Ζαχαρία Ζούπη καλύτερη η κατάσταση. Σταθερά παρόν στις συνεδριάσεις ο Ζαχαρίας Ζούπης και σχεδον πάντα παρόν ο Νίκος Βρεττάκος.
Στον Συνδυασμό του Λουκά Τζανή μέτρια η κατάσταση. Ο ίδιος εμφανίστηκε μετά από καιρό ενώ και οι ΔΗμοτικοί του Σύμβολοι έρχονται συχνά-πυκνά.
Σταν Συνδυασμό του Ηλία Πατίδη σταθερά παρόν οι περισσότεροι Δημοτικοί του Σύμβουλοι εκτός από τον ίδιο που έρχεται σπάνια.
Συμπερασματικά η εικόνα που έχει σηματιστεί είναι πως:

Τουλάχιστον για 7-8 Δημοτικούς Σύμβουλους της Αντιπολίτευσης θα έπρεπε να τεθεί θέμα διαγραφής τους
Οι μόνοι που σηκώνουν το βάρος της Αντιπολίτευσης είναι ο Ζαχαρίας Ζούπης και ο Κώστας Κούβαρης.
Ο Λουκάς Τζανής προσπαθεί αλλά δε μπορεί. Λίγο η μακράς διάρκειας απουσία του το τελευταίο διάστημα αλλά και η κακή του 4ετία σαν Δήμαρχος..

Του Χρήστου Σγαρδέλη
 
Top