Επεισόδια ανάμεσα σε εργαζόμενους και διαδηλωτές με τα ΜΑΤ, σημειώθηκαν στις 07:30 το πρωί στην είσοδο του εργοστασίου....




«Γενική Ανακύκλωση Α.Ε» στα Γιάννενα όπου οι εργαζόμενοι της επιχείρησης απεργούν και σήμερα, με απόφαση του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων, καθώς, χθεσινή απόφαση του Δικαστηρίου, έκρινε παράνομες τις προηγούμενες κινητοποιήσεις τους.



Οι άνδρες των ΜΑΤ, έκαναν χρήση δακρυγόνων όταν ήρθαν αντιμέτωποι με απεργούς και ομάδα του ΠΑΜΕ στην πύλη του εργοστασίου, οι οποίοι υποστηρίζουν πως επιχειρήθηκε με την επέμβαση της αστυνομίας, να λειτουργήσει απεργοσπαστικός μηχανισμός.

Η αστυνομία προχώρησε σε προσαγωγές 8 εργαζομένων, ανάμεσα τους και μία γυναίκα. Η απεργία στη «Γενική Ανακύκλωση Α.Ε», γίνεται ενάντια στις απολύσεις και στις μειώσεις μισθών. Στο πλευρό των απεργών βρίσκονται σωματεία, φορείς και δυνάμεις του ΠΑΜΕ.


Έξω από το Αστυνομικό Μέγαρο μεταφέρθηκε το μεσημέρι η ένταση που ξεκίνησε νωρίς το πρωί στο χώρο της μονάδας ανακύκλωσης, με την επέμβαση των ΜΑΤ, χρήση δακρυγόνων αλλά και συλλήψης.

Παρέμβαση για να αφεθούν ελεύθεροι οι οκτώ προσαχθέντες εργαζόμενοι έκανε το πρωί της Τετάρτης στον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα, ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ.

Άμεσα σωματεία, εργαζόμενοι και φορείς της περιοχής συγκεντρώθηκαν και παρέμειναν έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Ιωαννίνων απαιτώντας να αφεθούν ελεύθεροι οι 8 προσαχθέντες εργαζόμενοι της «Γενικής Ανακύκλωσης».

ast anakiklosi2

Ωστόσο στην συνέχεια οι οκτώ προσαγωγές, μετατράπηκαν σε συλλήψεις, ενώ αναμένεται και οι 8 να παραπεμφθούν από την αστυνομία στον Εισαγγελέα. Παράλληλα το Δικαστήριο έκρινε παράνομη και την σημερινή 24ωρη απεργία που κήρυξε το ΕΚ Ιωαννίνων στο εργοστάσιο της «Γενικής Ανακύκλωσης» μετά την αγωγή που κατέθεσε η εργοδοσία της «Γενικής Ανακύκλωσης» εναντίον της απόφασης του ΕΚ Ιωαννίνων.

 *φωτογραφίες από epiruspost
 
Top