Σχεδόν ένας στους δέκα έχει "πειράξει" το ρολόι...




Το 8% των ελεγχθέντων πελατών της ΔΕΗ στην Πάτρα, είχε κάνει ρευματοκλοπή.

Αυτό αποδεικνύεται σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που προκύπτουν από τους ελέγχους του πρώτου δεκαμήνου του 2015 στην Πάτρα.

Όπως αποκαλύπτει σήμερα το tempo24.gr, στη διάρκεια του πρώτου δεκαμήνου του 2015 (Ιανουάριος-Οκτώβριος) διενεργήθηκαν 2.000 έλεγχοι σε οικιακά και επαγγελματικά ρολόγια και εντοπίστηκαν 250 περιπτώσεις ρευματοκλοπής.

Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.gr η συντριπτική πλειοψηφία των ρευματοκλοπών αφορά σε οικιακά ρολόγια, δηλαδή σε σπίτια ενώ δείχνει να έχει περιοριστεί αισθητά το φαινόμενο σε επιχειρήσεις και καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Ωστόσο πρέπει να τονιστεί οτι η ΔΕΗ έχει συγκροτήσει συνεργεία που «σαρώνουν» την Πάτρα, με υπαλλήλους που έχουν εκπαιδευτεί ειδικά, προκειμένου να ελεγχθούν όσο το δυνατόν περισσότερα ρολόγια για πιθανές περιπτώσεις ρευματοκλοπής, αφού όπως επισημαίνεται πλέον έχει ενισχυθεί σημαντικά η τεχνογνωσία των επιτηδείων.

800 διακοπές

Την ίδια ώρα σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία η ΔΕΗ έχει προβεί σε 800 διακοπές ηλεκτροδότησης στο σύνολο των 160.000 παροχών της Πάτρας.

Στελέχη της ΔΕΗ επισημαίνουν οτι οι διακοπές γίνονται σε οφειλέτες που βρίσκονται εκτός κοινωνικού τιμολογίου, αρνούνται συστηματικά να πληρώσουν και οι οφειλές αφορούν σε ποσά που ξεκινούν από 2.000 ευρώ.

Επισημαίνουν δε οτι παρά το γεγονός οτι με τα ισχύοντα κριτήρια, μπορούν πολλοί καταναλωτές να υπαχθούν στο κοινωνικό τιμολόγιο, αλλα δεν το πράττουν.


πηγή: tempo24.gr
 
Top