Φτιάχνουμε ξανά τη Νέα Δημοκρατία όπως της αξίζει, είπε στην αρχή της ομιλίας του ο υποψήφιος πρόεδρος του κόμματος - Παρόντες ο Νότης Μηταράκης, ο Σίμος Κεδίκογλου, η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου και πολλά στελέχη της παράταξης, σε μια κατάμεστη αίθουσα...

Η εκδήλωση ξεκίνησε λίγο μετά τις 6 το απόγευμα στο Γκάζι (Gazi Hall Ιερά Οδός 7-13), καθώς θέλοντας να τονίσει την προοπτική της αναγέννησης του κόμματος, ο κύριος Τζιτζικώστας επέλεξε έναν εναλλακτικό μουσικό χώρο στον Κεραμεικό για την πρώτη του αυτή πολιτική εκδήλωση στην πρωτεύουσα. Η αίθουσα είναι κατάμεστη, ενώ το παρόν δίνουν πολλά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, όπως ο Νότης Μηταράκης, ο Σίμος Κεδίκογλου και η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, όπως και πολλοί νεολαίοι.

«Κάποιοι λένε να περιμένουμε. Να περιμένουμε τι; Τη θεωρία του ώριμου φρούτου; Tο φρούτο του ΣΥΡΙΖΑ σάπισε και απειλεί να σαπίσει την κοινωνία», τόνισε στην ομιλία του ο κύριος Τζιτζικώστας, παρουσιάζοντας στη συνέχεια το όραμά του για τη Νέα Δημοκρατία. «Απόφασή μου είναι να πάμε μετά από έναν οργανωμένο διάλογο σε ένα Συνέδριο Αναγέννησης της Κεντροδεξιάς» προανήγγειλε ο υποψήφιος πρόεδρος του κόμματος, ενώ τόνισε πως προτείνει καθορισμό θητειών για όλους, «με πρώτη αυτή του Προέδρου, που θα επιβεβαιώνεται κάθε 2 χρόνια και δεν θα ξεπερνάει τα οκτώ».


«Σας καλώ να μην περιμένουμε άλλο. Να τολμήσουμε να γίνουμε εμείς το νέο που θα εμπνεύσει τη χώρα. Η ενότητα του Κόμματος δεν κινδυνεύει από την κίνηση, αλλά από την ακινησία. Η ΝΔ δεν κινδυνεύει από την μετεξέλιξη της σε κόμμα σύγχρονο, ανοιχτό, συμμετοχικό αλλά από την συντήρηση όσων η κοινωνία απέρριψε», είπε ο κύριος Τζιτζικώστας και συνέχισε: «Πιστεύω σε μια μεγάλη, ανοικτή Κεντροδεξιά που κοιτά στα μάτια την κοινωνία. Πιστεύω βαθιά στον κοινωνικό φιλελευθερισμό. Πιστεύω σε ένα σύστημα που αντίθετα με αυτά που εφαρμόζει ο κ. Τσίπρας, δεν θα είναι αναδιανεμητικό αλλά θα παράγει και θα διανέμει δίκαια. Γιατί αν η δημοκρατία δεν έχει αδιέξοδα, τότε η λύση είναι περισσότερη και πραγματική δημοκρατία».


Ο κύριος Τζιτζικώστας έδωσε στη συνέχεια έμφαση στο ρόλο των μελών στο κόμμα που οραματίζεται: «Το νέο κόμμα που οραματίζομαι και θα κάνω πράξη έχει ως άξονα όλους εσάς. Τους φίλους και τα μέλη. Μόνο όταν κινηθούμε από «κάτω-προς–τα-πάνω» μπορούμε να μετασχηματίσουμε την ΝΔ από αρχηγικό κόμμα των κλειστών συστημάτων, σε σύγχρονο. Σας μιλώ για ένα κόμμα ανοιχτό. Σε διαρκή διάλογο με την κοινωνία, με ενεργή συμμετοχή των μελών και λογοδοσία επιτέλους. Σας μιλάω για ένα Κόμμα πάνω απ’ όλα δημοκρατικό. Που δεν είναι του αρχηγού, δεν είναι κάποιων πίσω από κλειστά γραφεία. Είναι όλων μας. Ένα κόμμα που θα δίνει λογαριασμό στον κόσμο του και θα ζητά από τη βάση το "ναι" ή το "όχι" για τις στρατηγικές επιλογές του. Σας μιλώ για ένα κόμμα που αναδεικνύει το 50% των υποψήφιων βουλευτών από τοπικές ψηφοφορίες όλων των μελών. Σας μιλώ για ένα κόμμα με πλήρη διαφάνεια στα οικονομικά του. Με άμεσο εξορθολογισμό των δαπανών. Με όλα τα οικονομικά στοιχεία στο φως. Χρειάζεται ένα ισχυρότερο πλαίσιο ελέγχου. Τα κόμματα δεν μπορεί να είναι υπεράνω των κανόνων που ισχύουν για κάθε Έλληνα πολίτη. Σας μιλώ για ένα κόμμα συμμετοχικό.Ένα κόμμα που θα αξιοποιεί τις νέες τεχνολογίες για να εφαρμόσει στην πράξη την άμεση δημοκρατία. Θέλω να σταθώ ιδιαίτερα στην ΟΝΝΕΔ.Πρέπει το κόμμα να πάψει να τους βλέπει σαν μικρούς. Να τους βλέπει ως δημιουργούς. Τη ιδέες τους θέλουμε. Μιλάμε ξανά για ιδέες»...
 
Top