“COOK GOURMET”
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ: 200 ώρες
ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ: Νοέμβριος 2015
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ: Τόνοι μελανιού έχουν ξοδευτεί για να γραφτεί η ιστορία της παγκόσμιας γαστρονομίας. Τόνοι τροφίμων και ιδιαίτερων προϊόντων έχουν χρησιμοποιηθεί για να δημιουργηθούν όλες οι συνταγές που μαγεύουν τον ουρανίσκο μας και τις υπόλοιπες αισθήσεις μας.
Αυτό  το σεμιναριακό πρόγραμμα μαγειρικής υψηλών προδιαγραφών, στοχεύει στο να παρέχει γνώση στην αιχμή της μοντέρνας μαγειρικής. Το πρόγραμμα COOK GOURMET περιλαμβάνει 40 sessions στις κουζίνες της σχολής με κάθε συνάντηση να αποτελεί μία διαφορετική θεματική ενότητα στο χώρος της μοντέρνας μαγειρικής. Περιλαμβάνει θέματα όπως τη μοριακή γαστρονομία, διεθνείς κουζίνες, νέες τεχνικές όπως sous vide και ξηρό πάγο, foodstyling κλπ.. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίδειξη τεχνικών από τους εκπαιδευτές Chef, γευστική δοκιμή αλλά και κανονική συμμετοχή στις διαδικασίες από τους εκπαιδευόμενους. 
ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ: food styling, μοριακή γαστρονομία, νέες τεχνικές μαγειρέματος όπως sous vide, gourmet  menu, γεύματα σε bistrot, natural  και ethnic κουζίνες, finger food, street food με άλλη ματιά, μοντέρνα ελληνική κουζίνα και τεχνικές ζαχαροπλαστικής στην μαγειρική.
ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ:Απευθύνεται σε εργαζόμενους στον τομέα του επισιτισμού, σε αποφοίτους ιδιωτικών και δημοσίων ΙΕΚ, σε αποφοίτους δημοσίων ΟΤΕΚ, σε αποφοίτους ΟΑΕΔ, σε απόφοιτους Λυκείου και σε όλους τους λάτρεις της κουζίνας.
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ:απορρόφηση σε gourmet, εστιατόρια, ξενοδοχειακές μονάδες, λειτουργία ιδιόκτητου εστιατορίου  και private chef 
  

“PASTRY GOURMET”
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ: 120 ώρες
ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ: Νοέμβριος 2015
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ: Τόνοι μελανιού έχουν ξοδευτεί για να γραφτεί η ιστορία της παγκόσμιας γαστρονομίας. Τόνοι τροφίμων και ιδιαίτερων προϊόντων έχουν χρησιμοποιηθεί για να δημιουργηθούν όλες οι συνταγές που μαγεύουν τον ουρανίσκο μας και τις υπόλοιπες αισθήσεις μας.
Αυτό  το σεμιναριακό πρόγραμμα ζαχαροπλαστικής υψηλών προδιαγραφών, στοχεύει στο να παρέχει γνώση στην αιχμή της μοντέρνας ζαχαροπλαστικής. Το πρόγραμμα PASTRY GOURMET περιλαμβάνει 24 sessions στα εργαστήρια της σχολής με κάθε συνάντηση να αποτελεί μία διαφορετική θεματική ενότητα στο χώρος της μοντέρνας Αρτοζαχαροπλαστικής.
ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ: μοντέρνες τεχνικές αρτοποιίας, minimal dessert, ψυκτοποίηση γλυκών, χρήση υγρού αζώτου, pre-dessert, gluten free παρασκευές, σοκολάτα, ζαχαρόπαστα και η χρήση της, gourmet πρωινά, Νεοϋορκέζικα cup cakes,  διακόσμηση επιδορπίων, διεθνείς τάσεις στη ζαχαροπλαστική τέχνη.
ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ:Απευθύνεται σε εργαζόμενους στον τομέα του επισιτισμού, σε αποφοίτους ιδιωτικών και δημοσίων ΙΕΚ, σε αποφοίτους δημοσίων ΟΤΕΚ, σε αποφοίτους ΟΑΕΔ, σε απόφοιτους Λυκείου και σε όλους τους λάτρεις της κουζίνας.
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ:απορρόφηση σε gourmet εστιατόρια, ξενοδοχειακές μονάδες, ζαχαροπλαστεία, λειτουργία boutique  ζαχαροπλαστείου, κρουαζιερόπλοια, delicatessenαρτοζαχαροπλαστεία

ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ
 Παροχή συσσωρευμένων γνώσεων οι οποίες αποκτούνται τουλάχιστον με 5ετή πείρα και σε εξειδικευμένες εταιρίες.
 Διδάσκονται προγράμματα που δεν υπάρχουν στην αγορά.
 Χορήγηση βεβαίωσης παρακολούθησης για τον εμπλουτισμό του βιογραφικού των συμμετεχόντων.
 Η Πρώτη και Mοναδική σχολή στην Ελλάδα μέλος του WORLD ASSOCIATION OF CHEF SOCIETIES
 H μόνη σχολή που βραβεύτηκε από την Ελληνική Ακαδημία Γαστρονομίας «Οι φίλοι του Διονύσου», μέλος της ΙΝΤΕRNATIONALACADEMYOFGASTRONOMY
 Διαθέτουμε τις πλέον Σύγχρονες Εγκαταστάσεις και Εργαστήρια με τον Τελειότερο Εξοπλισμό στα πρότυπα των μεγαλύτερων επισιτιστικών μονάδων.
 Η μόνη σχολή στο ΒΙΒΛΙΟ GUINNESS.



ΓΙΑ ΝΑ ΔΗΛΩΣΕΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ:
1) Συμπληρώστε τα στοιχεία σας στην φόρμα συμμετοχής του σεμιναρίου και θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας. Μπείτε εδώ : http://iek-akmi.edu.gr/tomeis-eidikotites-iek/gourmet
2) Καλέστε στο 2310 260 200, Δευτέρα ως Παρασκευή, 09:00-21:00.

3) Κλείστε επίσκεψη και ξεναγηθείτε στις State-Of- Τhe - Art Εγκαταστάσεις Πανελλήνιας Υπεροχής

 
Top