Ζητάμε την άμεση αντιμετώπιση των οξυμμένων και σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζει το Γενικό Νοσοκομείο της Κέρκυρας. Κορυφαίο είναι το αδιέξοδο που αντιμετωπίζει η Παιδιατρική Κλινική η οποία θα οδηγηθεί, εντός ολίγων ημερών, σε αναστολή της λειτουργίας της, με αποτέλεσμα τα παιδιά, τα νεογνά και οι οικογένειές τους να μεταφέρονται με αεροδιακομιδές ή θαλάσσια μέσα εκτός νησιού. Αυτό σε περίπτωση που ο καιρός το επιτρέπει και με όλους τους κινδύνους, έξοδα και ψυχική οδύνη που αυτό επιφέρει.
Οι εναπομείναντες παιδίατροι και συνολικά το προσωπικό της Παιδιατρικής Κλινικής έχουν ξεπεράσει τα όρια της ανθρώπινης αντοχής και οι υπεράνθρωπες προσπάθειές τους δεν αρκούν πλέον! Ζητάμε την άμεση λειτουργία της ΜΑΦ νεογνών και την πλήρη στελέχωση της παιδιατρικής κλινικής με επαρκή αριθμό παιδιάτρων, όπως προβλέπεται από το οργανόγραμμα στο ΦΕΚ 1293.
Κε υπουργέ, σας καλούμε να αναλογισθείτε τις ευθύνες σας και τον όρκο που δώσατε να διαφυλάσσετε την ζωή και την υγεία των πολιτών και να σταθείτε πιστός σ’ αυτόν.
Τα παιδιά και οι γονείς της Κέρκυρας δεν μπορούν να περιμένουν άλλο! 
 
Top