Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα, η επίσημη πρεμιέρα του Ευρωπαϊκού  Εκπαιδευτικού Προγράμματος «Εισαγωγή στη Νέα Εκπαιδευτική εποχή για τα παιδιά μέσω του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά - Ανάπτυξη βιωματικών εκπαιδευτικών εφαρμογών πολιτιστικού περιεχομένου».

Εκατοντάδες μαθητές και νέοι είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στους χώρους του Δημοτικού Θεάτρου και να μάθουν την ιστορία του από ειδική ομάδα θεατρολόγων – παιδαγωγών, ηθοποιών και μουσικών, να απολαύσουν την έκθεση «Το Γέλιο, Το Δάκρυ, το Θέατρο» και να παρακολουθήσουν την θεατρική παράσταση της Όλιας Λαζαρίδου «Μια Ημέρα στο Θέατρο».

Το παρόν στην επίσημη πρεμιέρα του ευρωπαϊκού εκπαιδευτικού προγράμματος έδωσαν, μεταξύ άλλων,  ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Θοδωρής Δρίτσας, η Βουλευτής της Α΄ Πειραιά κα Ελένη Σταματάκη, ο Βουλευτής της Β΄ Πειραιά κ. Δημήτρης Καμμένος, εκπρόσωποι φορέων της πόλης και πλήθος κόσμου.

Το πρόγραμμα υλοποιείται μέσω του Οργανισμού, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πειραιά, στο πλαίσιο του επιχειρησιακού προγράμματος «Εκπαίδευση και Δια Βίου μάθηση» ΕΣΠΑ (2007-2013) και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και από Εθνικούς Πόρους.  Απευθύνεται σε μαθητές από 9-15 ετών και θα διαρκέσει έως τις 30 Νοεμβρίου 2015. 

 
Top