fate skata
Φίλε μου Πιτσιρίκο, ένας από τους πλέον ξεφτιλισμένους υπουργούς της κυβέρνησης –στέκεται στο ίδιο ύψος και κοιτά στα μάτια τον πρωθυπουργό του– είναι ο Κατρούγκαλος. Τον έπιασαν στα πράσα πριν τις εκλογές κι εκείνος είχε πάρει βόλτα τα κανάλια και τα ραδιόφωνα, προκειμένου να διαψεύσει τα όσα είχαν βγει στην φόρα για το ασφαλιστικό.


Φυσικά, τα κτήνη που αύριο θα ουρλιάζουν από τον πόνο, τον είχαν πιστέψει και τον είχαν ψηφίσει αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία.
Πριν από λίγες ώρες λοιπόν, ήρθε στην δημοσιότητα το πόρισμα για τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν στο ασφαλιστικό σύστημα από την λεγόμενη επιτροπή των “σοφών”.
Ποιοι είναι αυτοί οι “σοφοί” κανείς δεν γνωρίζει ακριβώς, ούτε πολύ περισσότερο μπορεί να κρίνει αν όντως είναι σπουδαίοι και σοφοί άνθρωποι ή κάποια ακαδημαϊκά τομάρια που έχουν πασπαλίσει το μυαλό τους με μπόλικη δόση έμενταλ ή Αλτσχάιμερ.


Προσωπικά, πιστεύω ότι πράγματι είναι σοφοί, αφού παίρνουν αποφάσεις τύπου “τελικής λύσης” για το ασφαλιστικό και τις συντάξεις, αποφάσεις που αφορούν όμως τις ζωές και τα ασφαλιστικά δικαιώματα των άλλων.
Τα δικά τους δικαιώματα δεν θίγονται από τις αποφάσεις τους κι αυτό από μόνο του μοιάζει να είναι αρκετά “σοφό”. Και χρήσιμο (για αυτούς).
Τον ρόλο, όμως, της επιτροπής μπορεί εύκολα να τον αντιληφθούν όλοι. Η επιτροπή των “σοφών” δημιουργήθηκε για να πει όσα δεν θα ήθελαν να πουν οι Τσίπρηδες και οι Καμμένοι.
Να πει δηλαδή η επιτροπή πως θα φτιαχτεί ένα ελλιπώς χρηματοδοτούμενο ταμείο μαμούθ που θα καταπιεί τους πάντες.
Να πει ακόμα πως θα μετατοπιστούν τα όρια συνταξιοδότησης των νεότερων και των πιο νέων στην μετά θάνατο ζωή.
Να διατρανώσουν, επίσης, την πίστη τους στον χριστιανισμό και στην ορθοδοξία κάνοντας πράξη τα λόγια του Ιησού: Μακάριοι οι φτωχοί γιατί σε αυτούς θα ανήκει η εξασφαλισμένη από το Ελληνικό δημόσιο σύνταξη … των 360 ευρώ.
Όλοι οι υπόλοιποι που όλο και κάποιο αμάρτημα θα έχουν στον λογαριασμό τους –από σπίτι με δάνειο μέχρι κάποιο χωράφι στην γραφική Λεστινίτσα– θα δικαιούνται μικρότερη αλλά πάντα εξασφαλισμένη σύνταξη από το κράτος.
Αρκεί, βέβαια, να αντέξουν μέχρι την συνταξιοδότηση τους που, περνώντας τα χρόνια και τα μνημόνια, όλο και θα ξεμακραίνει.
Πρέπει, όμως, να το παραδεχτούμε.
Οι επιτροπές των “σοφών” δεν θα υπήρχαν, αν προηγουμένως δεν λειτουργούσαν αδιαλείπτως και επί πολλά έτη, 10.500 “επιτροπές ηλιθίων” στα εκλογικά κέντρα της επικράτειας.
Να κλείσω, ανατρέχοντας στα πεπραγμένα ενός αποδεδειγμένα σοφού ανθρώπου.
Του αρχαίου Έλληνα φιλόσοφου Σόλωνα, που τον έκτο πΧ αιώνα επέβαλε την “σεισάχθεια” στην πόλη της Αθήνας.
Χωρίς την “σεισάχθεια” του –κατά τα άλλα ολιγαρχικού και συντηρητικού– Σόλωνα, η δημοκρατία και ο “χρυσός αιώνας” του Περικλή δεν θα είχαν υπάρξει ποτέ.
Τώρα όμως η κατάρα του τόπου είναι να πορεύεται με τους Κατρούγκαλους και τις επιτροπές των “σοφών” του.
Προς την δοξασμένη, μετά τον θάνατο ζωή. Εν τόπω χλοερώ, εν τόπω αναψύξεως, κλπ, κλπ.
Φιλιά από την Εσπερία
Ηλίας
(Αγαπητέ Ηλία, ξέρουμε ποιοι αποτελούν την Επιτροπή Σοφών. Ξέρουμε τα ονόματα και την ιδιότητά τους. Βέβαια, όποιους 12 Έλληνες και να έβαζαν, πάλι Επιτροπή Σοφών θα ήταν, γιατί όλοι οι Έλληνες είμαστε σοφοί. Το να είσαι Έλληνας είναι πιστοποιητικό σοφίας, αθωότητας και μεγαλείου. Ηλία, εμένα δεν μου φταίνε ούτε οι «σοφοί», ούτε ο Κατρούγκαλος. Μου φταίνε αυτοί που τα ανέχονται και τα ψηφίζουν όλα αυτά και ανέχτηκαν και ψήφισαν ακόμα περισσότερα τα προηγούμενα χρόνια. Ηλία, σκασίλα μου για τη σύνταξη. Όλοι οι άνδρες στην οικογένειά μου πεθαίνουν πριν πάρουν σύνταξη. Οπότε, είμαι τυχερός. Θα τα τινάξω πριν τη σύνταξη. Τώρα δεν μπορώ να σκάω και για το αν θα πάρουν σύνταξη τα κομματόσκυλα που μας γαμήσαν τη ζωή τόσα χρόνια. Αν θέλουν σύνταξη, να βγουν στους δρόμους και να παίξουν ξύλο. Αλλά είναι τόσο κότες, χάπατα και ραγιάδες, που το πολύ-πολύ να γράψουν κάνα οργισμένο status στο Facebook και κάνα επαναστατικό tweet. Να είσαι καλά, Ηλία.)

pitsirikos.net/
 
Top