Διαμαρτύρονται δικαίως οι Σαλαμίνιοι για την πώληση (με τον ΟΛΠ) του ιστορικού χώρου της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας που δεν έχει εξαιρεθεί, όπως φαίνεται, από τη διαδικασία της παραχώρησης.
Και η αλήθεια είναι ότι -πέρα από τις Μπίζνες ή τις ανάγκες του κράτους- δεν υπάρχει επαρκής εξήγηση για αυτή την ενέργεια.
Όπως επίσης προκαλεί εντύπωση η «ύπνωση» των επίσημων φορέων του νησιού για το θέμα, αφού πέραν της παρακάτω διαμαρτυρίας και εγερτήριου καλέσματος, μέχρι στιγμής δεν είχαμε δει καμιά επίσημη αντίδραση!
Εξαιρέστε το χώρο της Ναυμαχίας!
Ο δραστήριος και ευαίσθητος πρώην Αντιδήμαρχος και επί σειρά ετών στα κοινά του νησιού,Μάνος Δερτούζος, με το παρακάτω κείμενο -που έγραψε με αφορμή  χθεσινό  δημοσίευμα για την εξαίρεση του μετώπου Δραπετσώνας– υψώνει φωνή διαμαρτυρίας. Γράφει:
«Η Δραπετσώνα που δεν έχει το παγκόσμιο Ιστορικό γεγονός της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας , βρίσκεται ένα βήμα να εξαιρεθεί από την παραχώρηση από το «πακέτο» πώλησης του ΟΛΠ, μετά από τους αγώνες που έδωσε τις τελευταίες μέρες.
Μετά από την εξέλιξη αυτή καλώ την ΔΗΜΑΡΧΟ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ να συγκαλέσει το συντομότερο την Διαπαραταξιακή Επιτροπή η οποία χθες βράδυ ψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο, με μοναδικό σκοπό να ασκήσει πίεση και με κάθε τρόπο προς την κεντρική εξουσία, ούτως ώστε ο Ιστορικός χώρος της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας να μην πωληθεί. Πρέπει να υπάρξει έστω και την τελευταία στιγμή αντίδραση από την Σαλαμίνα σε όλα τα μέτωπα. ΚΑΘΕ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΠΛΕΟΝ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ!!.
Θα πρέπει να καταλάβουν οι ανιστόρητοι, ότι δεν πωλούν μόνο την Ιστορία της πατρίδας μας. Με αυτό που κάνουν παραβιάζουν τους συνεχείς νόμους που ο χώρος της Ναυμαχίας έχει κηρυχθεί Ιστορικός και Αρχαιολογικός.
Παραβιάζουν επίσης ασύστολα το άρθρο 24 του Συντάγματος στο οποίο αναφέρεται ότι « ….υποχρέωση του κράτους αποτελεί η προστασία του πολιτιστικού περιβάλλοντος…»
Αποτελεί υποχρέωση όλων μας να αντιδράσουμε στο έγκλημα που πάει να συντελεστεί και η αντίδραση πρέπει να είναι άμεση και αποφασιστική.
ΚΑΛΕΙΤΑΙ Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ Κ. ΧΑΤΖΗΠΕΡΟΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΑΣΠΙΣΕΙ ΤΟΝ ΙΕΡΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΝΑΥΜΑΧΙΑΣ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ».
• Θα προσθέταμε εμείς, ότι πρέπει να αντιδράσουν πρώτοι οι Βουλευτές της Β΄ Πειραιά, και, φυσικά, ο ΔΗΜΟΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ και όλοι οι φορείς…
 
Top