Τουλάχιστον 74 υποθέσεις περιλαμβάνει η δικογραφία, που συνέταξαν τα στελέχη της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής εις βάρος τεσσάρων οικογενειών Ρομά, από τα Άνω Λιόσια, με τις κατηγορίες των ληστειών, των κλοπών και της απάτης...



Εδώ και περίπου έναν χρόνο είχαν φτιάξει ένα καλά οργανωμένο σχέδιο. Έστηναν το "καρτέρι" τους έξω από σούπερ μάρκετ, εκκλησίες, αλλά και κοντά σε λαϊκές αγορές και εντόπιζαν τα θύματά τους, όλα ηλικιωμένοι, ηλικίας από ογδόντα έως και ενενήντα ετών.

Τους ακολουθούσαν στα διαμερίσματά τους και λέγοντάς τους ότι είναι υπάλληλοι της ΔΕΗ ή της ΔΕΔΔΗΕ έπειθαν τα υποψήφια θύματά τους να τους επιτρέψουν την είσοδο. Εκεί, τους έλεγαν ότι υπάρχει διαρροή στο ηλεκτρικό ρεύμα και μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις τους ζητούσαν να συγκεντρώσουν τα χρυσαφικά σε ένα συγκεκριμένο σημείο, προκειμένου να μην πάθουν ηλεκτροπληξία. Σε διαμέρισμα του Νέου Ψυχικού, ζήτησαν από τον ηλικιωμένο άνδρα να κρατά τα καλώδια του πλυντηρίου και από τη γυναίκα του το πλυντήριο των ρούχων. Ταυτόχρονα ο συνεργός τους άνοιγε και έκλεινε το γενικό διακόπτη, ενώ κάποιος άλλος έψαχνε τους χώρους και άρπαξε ό,τι πολύτιμο βρήκε.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν 23 άτομα, ενώ έχουν ταυτοποιηθεί ακόμα 7 και αναζητούνται. Συνολικά εντόπισαν στα σπίτια τους πλήθος χρυσαφικών, το ποσό των 46.845€, αλλά και τέσσερα ΙΧ αυτοκίνητα, τα οποία είχαν αγοράσει πρόσφατα με τη λεία τους.

Συνολικά έχουν διαπιστωθεί 66 κλοπές, 6 ληστείες και 2 απάτες, με το συνολικό οικονομικό όφελος να φθάνει τις 350.000€.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς των αστυνομικών, όμως, πρέπει να έχουν καταφέρει να εξαπατήσουν περισσότερους από διακόσιους ηλικιωμένους και η λεία τους να ξεπερνά το ένα εκατομμύριο ευρώ.

Σε όλες τις περιπτώσεις φρόντιζαν να πηγαίνουν καλοντυμένοι, με εργαλεία και είχαν το θράσος φεύγοντας να ζητούν και μικροποσά (15-25€) ως αμοιβή.

πηγή: antenna.gr
 
Top