66% αύξηση στα εισιτήρια!

Το αρμόδιο υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων εξετάζει το ενδεχόμενο να διαμορφώσει στα 2 ευρώ τα εισιτήρια σε ΜΜΜ, διαμορφώνοντας τη τιμή των αστικών συγκοινωνιών με υψηλές αυξήσεις που αγγίζουν ως και το 66%...



Σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα εφημερίδας, το υπουργείο για να αποφύγει την περίπτωση ενιαίων αυξήσεων των τιμών στο 1,30 ευρώ, εξετάζει την κλιμακωτή τιμολόγηση, με βάση το δίκτυο διαδρομών των επιβατών, η οποία θα ξεκινά από τα 1,20 ευρώ, φτάνοντας τελικά τα 2 ευρώ.

Ως βασικός στόχος του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων ορίζεται η χαμηλή τιμή στις κάρτες απεριορίστων διαδρομών.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα οι αυξήσεις στα εισιτήρια των αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας χαρακτηρίζονται από το υπουργείο ως αναπόφευκτες κι η εφαρμογή τους θα ξεκινήσουν από τις αρχές του 2016, ενώ η ανατιμολόγηση τους θα στηριχτεί στις προτάσεις της επιχειρησιακής επιτροπής η οποία πρόκειται να συγκροτηθεί από εκπροσώπους από τους συγκοινωνιακούς φορείς, αλλά κι από όλα τα συνεργαζόμενα υπουργεία.
 
Top