Αντιφατικά μηνύματα...στέλνει η Κυβέρνηση σε ό,τι αφορά τις προθέσεις της για τη στήριξη του δημόσιου συστήματος υγείας, αφού την ίδια ώρα που στις προγραμματικές δηλώσεις του ο Πρωθυπουργός δεσμεύθηκε για επιτάχυνση της διαδικασίας πρόσληψης 1.093 υγειονομικών και 2.500 γιατρών και νοσηλευτών, το ΚΕΕΛΠΝΟ με έγγραφό του προς τις Διοικήσεις των νοσοκομείων ενημερώνει πως δεν προβλέπεται καμία διαδικασία ανανέωσης συμβάσεων "σύμφωνα με τα οριζόμενα εκ του νόμου".
Το θέμα έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση της ΕΝΕ, η οποία προειδοποιεί για τους κινδύνους που ελλοχεύουν από τη λήξη των συμβάσεων των νοσηλευτών του ΚΕΕΛΠΝΟ που είχαν διατεθεί για τη στελέχωση των ΜΕΘ και την παράλληλη απροθυμία από την Πολιτεία να τις ανανεώσει.
"Είναι ντροπή σήμερα να παζαρεύουμε την επαναπρόσληψη 170 συμβασιούχων συναδέλφων, την ώρα που πεθαίνουν συνάνθρωποί μας στο δρόμο γιατί δεν υπάρχει μια κενή κλίνη σε ΜΕΘ. Τις επόμενες μέρες το πρόβλημα θα ενταθεί" υπογραμμίζει ο Πρόεδρος της ΕΝΕ Δημήτρης Σκουτέλης, ενώ από την πλευρά του, ο Γενικός Γραμματέας της ΕΝΕ, κ. Αριστείδης Δάγλας προειδοποιεί πως με τη λήξη των συμβάσεων τα ελληνικά νοσοκομεία θα λειτουργούν με 120 λιγότερες κλίνες ΜΕΘ.
Παρά τις προειδοποιήσεις της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδος πάντως το ΚΕΕΛΠΝΟ προς το παρόν ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους με έγγραφά του μέσω της Διοίκησης των νοσοκομείων που υπηρετούν ότι "δεν προβλέπεται καμία διαδικασία ανανέωσης σύμφωνα με τα οριζόμενα εκ του νόμου". Προσθέτει ωστόσο πως "σε περίπτωση εκ νέου προκήρυξης θέσεων θα ενημερωθούν αρμοδίως"...
 
Top