Τις τελευταίες ημέρες έχει γίνει πολύς λόγος για την παρουσία του Έλληνα πρωθυπουργού στο Ίδρυμα Κλίντον καθώς και για τη συνομιλία που είχε με τον ίδιο τον πρώην Πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον.
Πολλοί σχολίασαν τα αγγλικά του πρωθυπουργού, τις απαντήσεις του για τις επενδύσεις, ενώ η ΝΔ εκτίμησε ότι ο Αλέξης Τσίπρας πήγε στις ΗΠΑ απροετοίμαστος και ότι καλύτερα θα ήταν να είχε χρησιμοποιήσει τον μεταφραστή.


Ωστόσο, την «πραγματική» διάσταση της συνάντησης του Έλληνα πρωθυπουργού με τον πρώην Πρόεδρο των ΗΠΑ δίνει το site του Λάκη Λαζόπουλου, το altsantiri:

«Ο πρωθυπουργός κατάλαβε απόλυτα όλες τις ερωτήσεις του Κλίντον. Ωστόσο, ο κ. Τσίπρας απέφυγε να του απαντήσει για να μην τον προσβάλει», αναφέρει, μεταξύ άλλων, το κείμενο, το οποίο ρίχνει την ευθύνη στον... Κλίντον.

Διαβάστε όλο το κείμενο:

Πολύς λόγος έγινε για την παρουσία του πρωθυπουργού στην εκδήλωση με τον Μπιλ Κλίντον. Άλλοι έγραψαν ότι δεν κατάλαβε ο κ. Τσίπρας, λόγω των κακών αγγλικών του, τις παρατηρήσεις και τις ερωτήσεις του πρώην προέδρου των ΗΠΑ στο θέμα των επενδύσεων. Άλλοι ότι δεν ήξερε τι να απαντήσει ο Έλληνας πρωθυπουργός στο πως θα έρθουν ή θα ξεμπλοκάρουν οι χρηματοδοτήσεις στη χώρα μας για συγκεκριμένα έργα. Άλλοι υποστήριξαν πως οι Έλληνες ομογενείς ντράπηκαν ή ήρθαν σε δύσκολη θέση.

Η αλήθεια, όπως ακριβώς μας τη μεταφέρει παριστάμενη πηγή, είναι η εξής: Ο πρωθυπουργός κατάλαβε απόλυτα όλες τις ερωτήσεις του Κλίντον. Ωστόσο, ο κ. Τσίπρας απέφυγε να του απαντήσει για να μην τον προσβάλει. Επέλεξε ένα -πράγματι- αμήχανο γέλιο. Γιατί αν του απαντούσε, θα έπρεπε να το κάνει με το ίδιο ακριβώς υποτιμητικό ύφος.

Ο πρώην αμερικανός πρόεδρος ρώτησε ειρωνικά τον πρωθυπουργό, πώς θα πάρει κάποιος πίσω τα λεφτά του, αν επενδύσει στην Ελλάδα. Ο κ. Κλίντον ανέφερε, μάλιστα, ως παράδειγμα τη Βόρεια Ελλάδα, υπονοώντας σαφέστατα την επένδυση στις Σκουριές. Στο σημείο αυτό ο κ. Τσίπρας ξαφνιάστηκε, καθώς δεν ανέμενε ότι το θέμα της Ελληνικός Χρυσός θα αποτελούσε ποτέ αντικείμενο συζήτησης με τον άλλοτε πλανητάρχη. Γιαυτό, άλλωστε, ο πρωθυπουργός, εμφανώς ενοχλημένος, ρώτησε «North?». Ήθελε να επιβεβαιώσει το βαθμό «ενημέρωσης» του συνομιλητή του. Πάλι καλά που δεν ρώτησε ο Κλίντον για τον… Σκουρλέτη!

Οι Έλληνες ομογενείς όχι μόνο δεν ντράπηκαν με την παρουσία του κ. Τσίπρα, αλλά αντίθετα εξοργίστηκαν με την ειρωνικές τοποθετήσεις του κ. Κλίντον. «Δεν ήταν αντιμετώπιση προς πρωθυπουργό η συμπεριφορά Κλίντον» αναφέρουν στο altsantiri.gr. Άλλα στελέχη της Ομογένειας, χαρακτηρίζουν «αλήτικο» το ύφος του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, υπενθυμίζοντας ότι «δεν μπορεί να μιλάει έτσι σε Έλληνα πρωθυπουργό ο υπάλληλος της… Λιουϊνσκι!».

Πηγή
 
Top