Ενώ στην Ελλάδα τα κόμματα "πολίτευσης" και αντιπολίτευσης σκοτώνονται με ανακοινώσεις για το ταξίδι του πρωθυπουργού στην Ν. Υόρκη κάποιοι μας παρακολουθούν και βγάζουν συμπεράσματα.
Η παρακάτω ανάρτηση έρχεται από το Ελληνόφωνο Site της Αμερικής "ΚΑΛΑΜΙ"


Τι συμπεράσματα να βγάλουν οι Ελληνο-Αμερικανοί και οι πρεσβείες διαφόρων χωρών στην Αθήνα;

Η παρέμβαση Αλ. Τσίπρα στο Συνέδριο του ''Clinton Global Initiative'', παρουσία του...GAP, 27 Σεπ. '15 ΔΕΝ μεταδόθηκε ''ζωντανά'' από το CNN, όπως εσφαλμένα και παραπλανητικά αναφέρεται στην Ελλάδα.

Τι ''κερδίζουν'' οι εφημερίδες ''Καθημερινή'' και ''RealNews'' (και όσα άλλα ΜΜΕ Ελλάδας αναπαράγουν τα παραμύθια τους), όταν γράφουν ότι η παρέμβαση Τσίπρα, η συνομιλία με τον Μπιλ Κλίντον στο 'Ιδρυμά του, μεταδόθηκε δήθεν ''Live'' από το CNN στις ΗΠΑ;


Η ψευδολογία, σε τι χρειάζεται; Γιά ενημέρωσή τους, το (συνδρομητικό) CNN μετάδιδε ''Live'' 3:00-7:00μ.μ. την τελευταία ημέρα του Πάπα στις ΗΠΑ, την υπαίθρια Λειτουργία που είχε κοντά 1 εκατομ. κόσμο (Φιλαδέλφεια) και μετά, την αναχώρησή του γιά Ιταλία.

Φυσικό ήταν να μην ''μεταδίδει'' Κλίντον-Τσίπρα-Γιάννα (4:15-4:45μ.μ.). Και ευτυχώς, γιατί η όχι καλή ''παρέμβαση'' του πρωθυπουργού, θα έδινε απογοητευτικά μηνύματα στους τηλεθεατές.

Ο πρωθυπουργός τόνισε: ''Πρέπει να αλλάξουν πολλά και θα αλλάξουν, στους τομείς της φορολογίας και της δικαιοσύνης... Πρέπει να παταχθεί η γραφειοκρατία και αυτό θα διευκολύνει την προσέλκυση επενδύσεων''... (σημ.: Το πρώτο βήμα έγινε, αλλά από την...ανάποδη: Η κυβέρνηση πήρε πίσω στην θέση τους πρόσφατα, 903 επίορκους και αποδεδειγμένα διεφθαρμένους δημόσιους υπάλληλους).


Δεν άφησε καλές εντυπώσεις η παρουσία Τσίπρα, επειδή δεν είχε συγκεκριμένες απαντήσεις στις ουσιαστικές ερωτήσεις του Μπιλ Κλίντον, ειδικά στο ζήτημα προσέλκυσης επενδύσεων. 

Επενδύσεις στην Ελλάδα, με τον τρόπο που αυτή λειτουργεί ως χώρα (γραφειοκρατία-τέρας, ''σάπιο'' κράτος, υψηλή φορολογία, ''λάδωμα'', διαφθορά, διαπλεκόμενοι-βρώμικοι πολιτικοί κ.ά.), ΔΕΝ θα υπάρξουν.

Σημ.: Η ''μεγαλοποίηση'' στην Ελλάδα του ''Συνέδριου Ιδρύματος Κλίντον'', είναι υπερβολική και κωμική. Ο δε εγκλωβισμός Τσίπρα, μέσω της ''ψωνάρας'' Γιάννας, στο ''αρπακτικό δίδυμο'' των συνεργαζόμενων Κλίντον-Σόρος, υπέρμαχων της παγκοσμιοποίησης, δημιουργεί ερωτηματικά. Μην ξεχνάμε ότι, το ''δίδυμο'' χρησιμοποίησε παλαιότερα τον ''ημέτερο'' Γ. Παπανδρέου (που ''τίμησε'' με την παρουσία του την παρέμβαση Τσίπρα).



Τονίζουμε ότι, τα τελευταία 6 χρόνια της κρίσης στην Ελλάδα, σε ανάλογες εκδηλώσεις στη Νέα Υόρκη και αλλού, για το ζήτημα προσέλκυσης επενδύσεων και οι πρώην πρωθυπουργοί (Γ. Παπανδρέου, Α. Σαμαράς) έλεγαν τα ίδια: ''Θα κάνουμε δραστικές αλλαγές σε φορολογία, γραφειοκρατία κλπ, γιά να έρθουν επενδύσεις''. Φυσικά, δεν άλλαξε τίποτα και ούτε φαίνεται ότι θα αλλάξει στο ''σάπιο ψευτο-κράτος''.

''Λεφτά υπάρχουν'': Πολυμελής-πολυπληθής η πρωθυπουργική και...''μιντιακή'' αντιπροσωπεία από Ελλάδα
 
Top