Ο Π. Καμμένος παραίτησε τον Δ. Καμμένο
Την παραίτησή του από τη θέση του υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων ανακοίνωσε αργά απόψε με επιστολή του ο Δημήτρης Καμμένος, μετά τον σάλο που δημιουργήθηκε με τις ρατσιστικές αντισημιτικές αναρτήσεις στους λογαριασμούς του στα κοινωνικά δίκτυα και το θέμα που έθεσε ο Αλέξης Τσίπρας στον Πάνο Καμμένο. Σύμφωνα με πληροφορίες, τη θέση του Δημήτρη Καμμένου στο υπουργείο Υποδομών φέρεται να αναλαμβάνει ο Παναγιώτης Σγουρίδης.
Ο Δημήτρης Καμμένος αναφέρει στην επιστολή του ότι δηλώνει την παραίτησή του "θέτοντας ως πρωταρχικό στόχο ο συμφέρον της πατρίδας, την ομαλή λειτουργία της νέας κυβέρνησης και τιμώντας την εμπιστοσύνη του πρωθυπουργού στο πρόσωπό του". Παράλληλα, προαναγγέλλει ότι θα καταθέσει μήνυση κατ' αγνώστων, τονίζοντας ότι "πολύ σύντομα η αλήθεια θα λάμψει".
Ο Δημήτρης Καμμένος υποστηρίζει ότι τα επίμαχα σχόλια δεν έχουν αναρτηθεί από τον ίδιο και πως οι λογαριασμοί του στα κοινωνικά δίκτυα έχουν παραβιαστεί.
Στην επιστολή παραίτησής του σημειώνει ότι "υστερα από τα σημερινά δημοσιεύματα και την τεράστια έκταση που έλαβε το ζήτημα των υποτιθέμενων δημοσιεύσεων στα κοινωνικά δίκτυα", o ίδιος επικοινώνησε με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και τον κ. Μανώλη Σφακιανάκη "με εντολή του οποίου ομάδα ειδικών ήλεγξε τους συγκεκριμένους λογαριασμούς χωρίς αποτέλεσμα", όπως αναφέρει.
Την παραίτηση του Δημήτρη Καμμένου είχε ανακοινώσει στην ουσία λίγο νωρίτερα ο Πάνος Καμμένοςμε ανάρτησή του στο twitter, σημειώνοντας πως "μέχρι την απόδειξη της αλήθειας για την υπόθεση αντισημιτικών ρατσιστικών αναρτήσεων, ο υφυπουργός θα διευκολύνει με την παραίτησή του".
Είχε προηγηθεί τηλεφώνημα του Αλέξη Τσίπρα στον υπουργό Εθνικής Άμυνας και πρόεδρο των ΑΝΕΛ, στον οποίο ο πρωθυπουργός έθεσε το θέμα, ζητώντας του να διερευνήσει τη γνησιότητα των αναρτήσεων και σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι είναι δικές του, ο Δημήτρης Καμμένος να απομακρυνθεί. Από το Μαξίμου τόνιζαν ότι τέτοιου είδους σχόλια δεν συνάδουν με τις αξίες και την ηθική της συγκυβέρνησης.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Πάνος Καμμένος επικοινώνησε με τον επικεφαλής της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κ. Σφακιανάκη και του ζήτησε να ερευνήσει το θέμα.
Νωρίτερα, μετά τον σάλο που ξέσπασε, ο ίδιος ο Δημήτρης Καμμένος είχε υποστηρίξει ότι τους λογαριασμούς του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης διαχειρίζονται συνεργάτες, σημειώνοντας ότι τα accounts που διατηρεί έχουν παραβιαστεί "ουκ ολίγες φορές".
"Θέλω να δηλώσω ότι σχετικές αναρτήσεις, οι οποίες εκλήφθησαν ή ήταν προσβλητικές προς συγκεκριμένες ομάδες συμπολιτών μας, με βρίσκουν κάθετα αντίθετο και με την παρούσα, ζητώ και προσωπικά συγνώμη από όσους έχουν ενοχληθεί σχετικά, ενώ καταγγέλλω ρητά τον ρατσισμό, ομοφοβισμό και τον αντισημιτισμό" ανέφερε.
Σε μήνυμά του στο twitter, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης κάνει λόγο για "θετική η διόρθωση του λάθους με την παραίτηση του Δ.Καμμένου", προσθέτοντας: "Ακόμη καλύτερο, αν είχε ελεγχθεί πριν κ αποφευχθεί. Το πάθημα ας γίνει μάθημα".
Σχολιάζοντας τις εξελίξεις, η ΝΔ επισημαίνει πως η νέα κυβέρνηση άρχισε να φυλλορροεί πριν περάσουν 12 ώρες από την ορκωμοσία της, σημειώνει πως "η 'ομάδα των 53' επιβάλλει τις απόψεις της κόντρα στις επιλογές του κ. Τσίπρα" και εκτιμά ότι θα υπάρξει "ενδιαφέρουσα συνέχεια, διότι πρόβλημα υπάρχει όχι μόνο από εκείνους που έγιναν, αλλά και από εκείνους που δεν έγιναν υπουργοί".
"Η αξιοπρέπεια ήταν σύνθημα της προηγούμενης προεκλογικής περιόδου. Τώρα είναι η ώρα να κυβερνήσουν 'οι αξιότεροι και οι εντιμότεροι', όπως είπε ο κ. Τσίπρας αγκαλιάζοντας το βράδυ της Κυριακής τον κ. Καμμένο" σημειώνει μεταξύ άλλων ο Σταύρος Θεοδωράκης.
Οι επίμαχες αναρτήσεις
Στόχο τους Εβραίους, την Αριστερά, ακόμα και τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα, είχαν μεταξύ άλλων τα υβριστικά, ρατσιστικά και ομοφοβικά σχόλια που έκανε στο παρελθόν ο Δημήτρης Καμμένος μέσα από τον λογαριασμό του στο twitter.
 
Top