Κόντρα στα στερεότυπα της κοινωνίας, το σεξ αποδεικνύεται ότι δεν αποτελεί αγαπημένο «σπορ» των νεαρών ηλικιών, αλλά και των ηλικιωμένων.

Σύμφωνα με νέα, αμερικανική επιστημονική μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Annals of Family Medicine, το σεξ χρόνια δεν κοιτά, μιας και 6 στις 10 ηλικιωμένες γυναίκες παραμένουν σεξουαλικά ενεργές.

Ερευνητές του Ιατρικού Κέντρου του Πανεπιστημίου του Πίτσμπουργκ, με επικεφαλής την Δρ. Χόλι Τόμας, ανέλυσαν στοιχεία από περισσότερες από 2.100 Αμερικανίδες, ηλικίας 28 έως και 84 ετών. Η πλειοψηφία αυτών ήταν άνω των 50 ετών.

Όπως διαπίστωσαν, προς έκπληξή τους, οι γυναίκες των 60 και 70 ετών είχαν παρόμοια σεξουαλική ζωή με εκείνη των γυναικών 30 και 40 ετών.

Συγκεκριμένα το 62% των 60άρηδων και άνω γυναικών ήταν σεξουαλικά ενεργό τους προηγούμενους έξι μήνες.

Μάλιστα, όσες είχαν σύντροφο είχαν οκταπλάσιες πιθανότητες να είναι σεξουαλικά δραστήριες από εκείνες που ήταν μόνες, αν και το 13% των ενεργών ερωτικά γυναικών δεν είχε σταθερό ερωτικό σύντροφο.

«Τα αποτελέσματα αποτελούν ένδειξη ότι οι γυναίκες που έχουν σύντροφο είναι σεξουαλικά ενεργές στο πλαίσιο της σχέσης και όχι κατ’ ανάγκη για το ίδιο το σεξ», σημειώνει η Δρ. Τόμας και υπογραμμίζει: «Κι ενώ εικάζουμε ότι καθώς μεγαλώνουμε το σεξ μειώνεται, η μελέτη αποδεικνύει ότι οι γυναίκες διατηρούν την ερωτική τους ικανοποίηση καθώς μεγαλώνουν».
 altsantiri.gr
 
Top