Κατώτερη  των προσδοκιών και των κρισίμων στιγμών που διανύει η χώρα μας , αποδείχθηκε η συντριπτική πλειοψηφία των μελών της παράταξης Κασιμάτη, στην πρόσφατη συνεδρίασή του Δημοτικού Συμβουλίου του Κορυδαλλού , τη Δευτέρα που μας πέρασε.

Στη συνεδρίαση αυτή κλήθηκαν να εκφράσουν δημόσια , ως πολιτικά πρόσωπα  όφειλαν, δημόσια την άποψη , τη θέση τους για το ερώτημα που τίθεται στο Δημοψήφισμα.

Το σύνολο σχεδόν των  25  δημοτικών συμβούλων της παράταξης Κασιμάτη σιώπησαν , εκτός από τέσσερις , που έλαβαν το λόγο (Κοσμίδης , Μακρυγιάννης , Χριστοφορίδης , Μακρινός)  .Εκ των οποίων μόνο ο τελευταίος τάχθηκε υπέρ του ΟΧΙ στηρίζοντας τη θέση που είχε εκφράσει νωρίτερα ο επικεφαλής τους και Δήμαρχος , Σταύρος Κασιμάτης .

Ο κ. Κασιμάτης , στην τοποθέτησή του , έσπευσε να επαναλάβει ότι ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ , είναι ΣΥΡΙΖΑ και στο Δημοψήφισμα θα ψηφίσει ΟΧΙ.

Ο Ηλίας Κοσμίδης , υπενθύμισε παρότι είναι μέλος του ΠΑΣΟΚ και το 2011 είχε διαφωνήσει στην προκήρυξη τότε δημοψηφίσματος. Και κάλεσε να σκεφθούν όσους τάσσονται με το ΟΧΙ ότι ψηφίζουν πάλι ένα πακέτο μέτρων 8 δισεκατομμυρίων ευρώ , που είναι η πρόταση Τσίπρα.

Ο γιατρός κ. Μακρυγιάννης , κατήγγειλε ότι είναι «ψευδεπίγραφο το ερώτημα που τίθεται στο Δημοψήφισμα», επισημαίνοντας ότι κανείς ούτε εκεί αλλά ούτε από το ΣΥΡΙΖΑ δεν είπε τι σημαίνει το ΟΧΙ. Και χαρακτήρισε ανεύθυνη την κυβέρνηση , που ενώ καταγγέλλει τα  Μνημόνια , η ίδια προτείνει να υπογράψει ένα ακόμη επαχθέστερο.

Ο κ. Χριστοφορίδης , επισήμανε τις επιπτώσεις που έχει η εξαγγελία του Δημοψηφίσματος και καταδίκασε προσβλητικές- διχαστικές αναφορές κατά πολιτικών αρχηγών και κομμάτων.

Ο δημοτικός σύμβουλος , Γιώργος Μακρυνός , που πριν λίγες ημέρες διορίσθηκε από την κυβέρνηση στο ΔΣ της ΕΥΔΑΠ, όπως ήταν φυσικό τάχθηκε υπέρ του ΟΧΙ. Εκθείασε την στάση της κυβέρνησης , τις διαπραγματεύσεις που διεξήγε και υποστήριξε ότι είχε αντιταχθεί σ΄όλα τα Μνημόνια .Ωστόσο μέχρι  τις αρχές του 2012 ήταν Γραμματέας της Περιφερειακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Πειραιά και διορισμένος αντιπρόεδρος στο ΔΣ του πρώην « Λοιμωδών».
ΠΗΓΗ
 
Top