ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΝΤΖΟΥ, ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ "ΑΙΓΑΛΕΩ ΜΠΡΟΣΤΑ" ΣΤΗ
ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΕΤΡΟ ΑΙΓΑΛΕΩ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ «ΟΧΙ» (02 Ιουλίου 2015)....


"Η διαφορά μεταξύ της προηγούμενης κυβέρνησης και της τωρινής, είναι ότι η πρώτη το 2012 κορόιδεψε προεκλογικά τον πολίτη με ψεύτικες δεσμεύσεις και την αμέσως επόμενη μέρα των εκλογών έκανε στροφή 180 μοιρών εφαρμόζοντας μνημόνια, ενώ η δεύτερη μένει πιστή στις δεσμεύσεις και στο συμβόλαιό της με τον πολίτη και εμπρός στις πιέσεις, στα τελεσίγραφα και στους εκβιασμούς ζητάει τη δική του ξεκάθαρη στήριξη προκειμένου να επιμείνει έναντι των εταίρων και πιστωτών ότι η Ελλάδα επιβάλλεται να ακολουθήσει άλλο δρόμο και ότι πράγματι, έτσι θα γίνει.
Η αντιπολίτευση επιχειρεί να περάσει το μήνυμα ότι το δίλημμα του δημοψηφίσματος είναι «Ναι ή όχι στο ευρώ». Πρόκειται για σκόπιμο αποπροσανατολισμό. Η κυβέρνηση επιδιώκει λύση εντός του ευρώ και θα εξακολουθεί να το κάνει διότι πιστεύει στο Ευρωπαϊκό Εγχείρημα, στην αυθεντική του μορφή και φιλοσοφία της Ισότητας, της Αλληλεγγύης, της Ανταποδοτικότητας και της Δικαιοσύνης ανάμεσα στα κράτη-μέλη και τους λαούς.
Το δίλημμα για τον ελληνικό λαό δεν είναι καλύτερο ή χειρότερο μνημόνιο, Ευρώ ή Δραχμή. Το δίλημμα είναι ένα, κύριο, καίριο και καθοριστικό:
-Εθνική Κυριαρχία, Κοινωνική Δικαιοσύνη και Οικονομική Προοπτική και Ανάπτυξη με την Ελλάδα μέσα στην Ευρώπη
Ή
-Συνέχιση της εποχής των μνημονίων, της φτώχειας, της εξαθλίωσης και της εξάρτησης σε συνταγές που εφαρμόζονται 5 χρόνια και έχουν αποτύχει; 
- Θα αποφασίζουμε εμείς για το μέλλον μας και για την πορεία της Πατρίδας με ανοικτές, κυρίαρχες δημοκρατικές διαδικασίες όπως οι εκλογές στις 25/1/2015; 
Ή 
-Θα παραδώσουμε τη διακυβέρνηση της χώρας, το μέλλον της Ελλάδας και του ελληνικού λαού, ακόμη και την εδαφική μας ακεραιότητα στα χέρια των Γερμανών, των λεγόμενων Θεσμών και του ΔΝΤ;
που θα βυθίζει όλο και βαθύτερα τη χώρα σε ύφεση, μια συμφωνία που θα κάνει τους φτωχούς φτωχότερους.
ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΟ «ΟΧΙ» ΩΣ ΕΠΙΛΟΓΗ, ΣΕ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΗΡΕΜΙΑΣ, ΑΥΤΟΣΥΓΚΡΑΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΠΑΝΤΟΣ, ΔΙΧΩΣ ΦΟΒΟ ΔΙΟΤΙ ΤΟ «ΟΧΙ» ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΝΑ ΙΣΧΥΡΟ ΒΕΛΟΣ ΣΤΗ ΦΑΡΕΤΡΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΟΥΝ ΜΕΤΑ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ – ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΕΥΡΩ ΩΣ ΝΟΜΙΣΜΑ ΜΑΣ.
Η καμπάνια υπέρ του ΟΧΙ πρέπει να γίνεται με ηρεμία, πραότητα, σιγουριά ενάντια στις Σειρήνες και στα χαλκεία της εθνικής διχόνοιας και του διχασμού, της οξύτητας και της πρόκλησης ανωμαλίας".

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΝΤΖΟΣ – ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΑΙΓΑΛΕΩ & ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ «ΑΙΓΑΛΕΩ...ΜΠΡΟΣΤΑ!»
 
Top