Δεν αναμένεται κάποια πολιτική απόφαση από πλευράς των θεσμών - Εκδηλη η ανησυχία για το αν μπορεί η Ελλάδα να αποπληρώσει τις δόσεις προς το ΔΝΤ

Ξεκίνησε το Euroworking Group, το όργανο που προετοιμάζει τεχνικά το Eurogroup, με πρόεδρό του τον Αυστριακό Τόμας Βίζερ. Το Eurogroup θα ξεκινήσει περίπου στις 3:00 (ώρα Ελλάδος) και αναμένεται να υπάρξει δήλωση από τον Ολλανδό επικεφαλής του, Γέρουν Ντάισελμπλουμ.

Δεν αναμένεται κάποια πολιτική απόφαση από πλευράς των θεσμών και το μεγάλο ερώτημα είναι κατά πόσο μπορεί να υπάρξει μια θετική απόφαση στο αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης για παράταση, κάτι που φαίνεται όλο και πιο αδύνατο, όσο περνάει η ώρα, καθώς πληθαίνουν οι εκτιμήσεις από τον ξένο Τύπο για απόρριψη της πρότασης.

Πάντως, ανώτατες κοινοτικές πηγές αναφέρουν πως το κλίμα έχει δυσχερανθεί σημαντικά, και υπάρχει έκδηλη ανησυχία ως προς το αν μπορεί η Ελλάδα να αποπληρώσει τις δόσεις προς το ΔΝΤ. Η ίδια πηγή δήλωσε πως είναι «άκρως απρόβλεπτη αυτή εξέλιξη από τη πλευρά της Ελλάδας».

Αρνητικότατη είναι η στάση των θεσμών, όπου στις Βρυξέλλες επικρατεί «σιγή» από την πλευρά των αξιωματούχων και πλέον ενημέρωση υφίσταται μόνο με το «σταγονόμετρο».

Σχετικά με το ευρέως φημολογούμενο Plan B, που μπορεί να είναι το επόμενο βήμα από πλευράς Ευρώπης, αξίζει να σημειώσουμε πως κάτι τέτοιο μπορεί να συζητηθεί μόνο σε Σύνοδο Κορυφής, που δεν αποκλείεται να συγκληθεί με το τέλος του σημερινού Eurogroup.

 
Top