Μπορεί να μην το πιστεύετε αλλά το twitter αποτελεί μέσο αναζήτησης εργασίας! Όλοι μας γνωρίζουμε πως ένας καλός τρόπος για αναζήτηση εργασίας είναι το LinkedIn. Λίγοι όμως γνωρίζετε πως το twitter δημιουργήθηκε για αυτόν ακριβώς τον σκοπό! Γι” αυτό το λόγο, όσο περίεργο και αν ακούγεται, αφήστε στην κυριολεξία το LinkedIn και δημιουργήστε ένα λογαριασμό στο twitter(αν δεν έχετε ήδη!).

Η άμεση αυτή επικοινωνία, έχει αλλάξει ριζικά τόσο τις δημόσιες σχέσεις, όσο και το ίδιο το μάρκετινγκ. Μέσω του twitter και συγκεκριμένα του hashtag #aggeliesergasias μπορείτε  άμεσα και γρήγορα να ενημερωθείτε για τις τρέχουσες νέες θέσεις εργασίας.

Οι εργοδότες φαίνεται πως προτιμούν το twitter, διότι δεν χρειάζεται να πληρώσουν χρήματα σε αγγελίες τόσο σε εφημερίδες όσο και στα ειδικά site, ευρέσεως εργασίας. Έτσι, οι εργοδότες δεν έχουν παρά μόνο κέρδος από αυτή τη «νέα» τακτική!

Μερικοί εργοδότες το έχουν ήδη κάνει πράξη με θετικά, όπως φαίνεται, αποτελέσματα.

Επιπλέον, μερικές εταιρείες ζήτησαν ήδη οι υποψήφιοι να υποβάλουν αίτηση για μια θέση εργασίας, με απευθείας χρήση του Twitter. Η υποβολή μιας περιεκτικής αίτησης, όπως απαιτείται στο Twitter, με μόλις 140 χαρακτήρες είναι πραγματικά πολύ πιο δύσκολη από ό,τι νομίζετε και αποτελεί έναν καλό τρόπο προκειμένου να ενημερωθεί ο εκάστοτε εργοδότης για όσα σας αφορούν και τον ενδιαφέρουν άμεσα.
 πηγη
 
Top