Αν συνήθως τα μακαρόνια σου είναι έτοιμα πριν τη σάλτσα το χέρι σου πάει ενστικτωδώς στο βούτυρο ή στο λάδι, σωστά…
; Ήρθε η ώρα να το ξανασκεφτείς!
Όταν βάλεις βούτυρο, λάδι ή οποιαδήποτε λπαρή ουσία στα μακαρόνια σου το μόνο που καταφέρνεις είναι η σάλτσα που θα προσθέσεις αργότερα να μην «στέκεται» επάνω. Άν λοιπόν τα μακαρόνια σου βράσουν πιο γρήγορα για να μην σου κολλήσουν μέχρι να τα σερβίρεις πρόσθεσε λίγο σάλτσα. Έτσι κσι δεν θα κολλήσουν και θα γλιτώσεις τις περιττές θερμίδες.
Μια άλλη εναλλακτική είναι να ξεπλύνεις τα μακαρόνια μόλις βράσουν με κρύο νερό για να φύγει το πολύ άμυλο, που είναι και η αιτία που κολλάνε.
faysbook.gr

 
Top