Τελικά όλο λόγια είναι ο νέος Δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας. Όλο αριστερή ρητορεία και άλλους δρόμους και όλο δεν κάνει τίποτα. Όλο λόγια, λόγια, λόγια.... Ίσως νομίζει ότι ακόμα είναι συνδικαλιστής δάσκαλος. Η στάση του πάντως απέναντι στα όσα συμβαίνουν στη περιοχή των Λιπασμάτων είναι το λιγότερο εντυπωσιακά ακατανόητη. Οργάνωσε την Ορκωμοσία του νέου Δημοτικού Συμβουλίου στον χώρο της Ανάπλασης για να συμβολίσει ότι το θέμα αποτελεί πρώτη προτεραιότητα του και από τότε τίποτα. Με το ζόρι συγκάλεσε Δημοτικό Συμβούλιο μετά από συνεχείς παρεμβάσεις του Ζαχαρία Ζούπη, του Νίκου Μπεάζογλου, της Επιτροπής Ανάπλασης και των άλλων φορέων. Και τι έγινε; Τίποτα. Ο κ. Βρεττάκος ήρθε δίχως.....εισήγηση και το Δημοτικό Συμβούλιο δεν αποφάσισε τίποτα! Η Δημοτική Αρχή δεν κατέθεσε καν Σχέδιο Απόφασης. Σαν να μην ήθελε να παρθεί Απόφαση....

Το θέμα σχολιάζεται πολύ άσχημα και είναι φυσικό να δημιουργούνται ερωτηματικά. Οι δε πρωταγωνιστές των Συντονιστικών Φορέων είναι τόσο εκνευρισμένοι και απογοητευμένοι που επανήλθαν στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και κατέθεσαν υπόμνημα, Διαβάστε προσεκτικά ένα τμήμα του, για να καταλάβετε το κλίμα που έχει δημιουργηθεί:

"Ήρθαμε στη συγκεκριμένη συνεδρίαση, με την ελπίδα ότι θα πάρουμε κάποιες ουσιαστικές απαντήσεις και αποφάσεις, που θα διευκολύνουν τον αγώνα που κάνουμε ενάντια σ' αυτά τα σχέδια. Τελικά, όπως καλά γνωρίζετε, πέρα από τη συζήτηση που έγινε, δεν πάρθηκε καμία απόφαση για κανένα από τα ζητήματα που θέσαμε.

Σήμερα επανερχόμαστε γραπτώς, και ζητάμε να μας απαντήσετε επίσης γραπτώς στα παρακάτω ερωτήματα:

  1. Θα υπάρξει απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου σχετικά με το θέμα αυτό και πότε.
  2. Θα ζητήσει το Δημοτικό Συμβούλιο, να γίνει συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο, με στόχο την αλλαγή της προηγούμενης απόφασης και την μη έκδοση νέων αδειών και πότε.
  3. Θα γίνει με ευθύνη της Δημοτικής Αρχής μελέτη επικινδυνότητας του εδάφους από Δημόσιο Φορέα και πότε
  4. Πότε θα προχωρήσουν έργα στους χώρους που ανήκουν στο Δήμο (πάρκο εργατιάς και πέτρινο, γήπεδα και οι γύρω χώροι, παραλία, διάνοιξη της Σφαγείων, περιοχή Γυψάδικου και Γυψάδικο) ώστε μα εξωραϊστεί, να γίνει προσβάσιμος στους κατοίκους και ταυτόχρονα να δημιουργεί προηγούμενο, ενάντια στα σχέδια βιομηχανοποίησης της περιοχής.
  5. Θα γίνει έλεγχος στις άδειες λειτουργίας, των περιβαλλοντικών ορών και της άδειας ελλιμενισμού της HEC και της OIL ONE.
Σ' αυτά τα συγκεκριμένα ερωτήματα, θα θέλαμε να τοποθετηθείτε και να μας απαντήσετε γραπτώς, ώστε να έχουμε και μεις τη δυνατότητα από καλύτερες θέσεις να συνεχίσουμε τον αγώνα μας ενάντια στην παραπέρα υποβάθμιση της περιοχής μας και για μια Ανάπλαση που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες των κατοίκων και όχι των μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων.

Πιστεύουμε, με βάση τη συζήτηση που έγινε στο Δημοτικό Συμβούλιο, τις τοποθετήσεις των Δημοτικών Παρατάξεων και του Δημάρχου, ότι το Δημοτικό Συμβούλιο θα απαντήσει στα ερωτήματα, θα πάρει τις ανάλογες αποφάσεις και θα προβεί στις κατάλληλες ενέργειες, δείχνοντας με την στάση του ότι είναι πραγματικά στο πλευρό των κατοίκων της πόλης μας που αγωνίζονται για καλύτερες συνθήκες ζωής και για ανάπλαση της περιοχής για μας και τα παιδιά μας.


Υ.Γ. Παρεπιμπτόντως, συζητιέται πολύ αρνητικά και η στάση του Δημήτρη Κωνσταντινίδη. Αν και Δραπετσωνίτης, έχει αποφύγει κάθε συμμετοχή σε κάθε συζήτηση, πρωτοβουλία, παρέμβαση για τα Λιπάσματα, Γιατί άραγε;;;;

http://keratsini-drapetswnanews.blogspot.gr/
 
Top