Του Ανδρέα Χριστόπουλου.
Yπάρχει ΠΑΣΟΚ; Όχι δεν υπάρχει ΠΑΣΟΚ. Κανείς δεν γνωρίζει το ιδεολογικό του πλαίσιο γιατί απλά δεν υπάρχει τέτοιο πλαίσιο. Ούτε εκφράζει κάποιο τμήμα της κοινωνίας. Είναι το ΠΑΣΟΚ άλλωστε που άνοιξε τους ασκούς του Αιόλου και με τους φόρους ακινήτων, τις κατασχέσεις καταθέσεων, τους ποινικούς διωγμούς των θυμάτων της κρίσης, τους εικονικούς φόρους, τις απολύσεις και τόσα άλλα αποδόμησε εκ θεμελίων την κοινωνία.
Τι υπάρχει από το ΠΑΣΟΚ; Μερικά στελέχη που η ζωή γι αυτούς έχει νόημα αν κυβερνούν και αν βγάζουν λόγους στα τηλεπαράθυρα. Θεωρούν περίπου αδιανόητο να κατέλθουν στο πεζοδρΌμιο και να αφουγκραστούν τους απλούς ανθρώπους. Άλλωστε οι ίδιοι τα ξέρουν όλα. Τον χαχόλο στο δρόμο θα ρωτήσουν;
Τι άλλο έχει απομείνει από το ΠΑΣΟΚ; Αυτή η διαρκής γελοιότητα της ανταλλαγής επιστολών και λουδοβίκικων δηλώσεων. Δείτε αυτή την θλιβερή ανταλλαγή επιστολών Βενιζέλου προς Σημίτη (με απάντηση) και Βενιζέλου προς Παπανδρέου (επίσης με απάντηση), για το αν θα παραβρεθούν σε εκδήλωση για τα 40 χρόνια τους κόμματος..
Νομίζουν οι δύσμοιροι ότι αυτή η κάθε επιστολή τους απασχολεί τους πολίτες στα καφενεία, γίνονται αναλύσεις και συζητήσεις στα σπίτια και αποδίδονται στον καθέναν εύσημα. Ζουν ακόμα στον κόσμο τους τότε που υπήρχε ΠΑΣΟΚ και είχε ποσοστά πάνω από 40%.
 
Top