Ακροδεξιά σύμβολα, καραμπίνες, μαχαίρια, ναρκωτικά και απειλές - Αυτοί είναι οι δολοφόνοι της Μάνης! (upd)Δύο αμούστακα παιδιά 18 ετών είναι οι δολοφόνοι των δύο φίλων στη Μάνη και η αιτία ήταν μια οικονομική διαφορά που είχαν. Η Αστυνομία έδωσε λεπτομέρειες της υπόθεσης για το πως έγινε το έγκλημα και όλες της λεπτομέρειες του εγκλήματος ενώ οι νεαροί πήραν προθεσμία να απολογηθούν την προσεχή Δευτέρα.
Οι δύο νεαροί σχεδίασαν πώς θα παρασύρουν τα θύματά τους σε ερημική τοποθεσία και ο ένας από αυτούς τους «γάζωσε» με την καραμπίνα της μητέρας του.
Στα δύο προφίλ που έχουν δημιουργήσει στο Facebook υπάρχουν φωτογραφίες με καραμπίνες, σημαντικά χρηματικά ποσά αλλά και «ακροδεξιά» σύμβολα ενώ σε συνομιλία ενός εκ των δραστών -την ημέρα της γιορτής του- μία φίλη του, του ανέφερε «χρόνια πολλά μελλοντικέ δολοφόνε».
Ο ένας 19χρονος μάλιστα δηλώνει στο Facebook από το 2012 «λοχίας» στην... Εθνική Ακαδημία του FBI ενώ και οι δύο στα προφίλ τους επιδεικνύουν την εκγύμνασή τους αλλά και τα όπλα που φέρεται να χρησιμοποιούσαν τον τελευταίο καιρό.
Ακροδεξιά σύμβολα, καραμπίνες, μαχαίρια, ναρκωτικά και απειλές - Αυτοί είναι οι δολοφόνοι της Μάνης! (upd)
Μάλιστα, όπως γράφει tovima.gr, δίπλα σε μία φωτογραφία που δείχνει τουλάχιστον τρία πυροβόλα όπλα ο ένας εξ αυτών προχωρεί, στις 7 Μαΐου 2014, σε συνομιλία με κάποιον που χρησιμοποιεί το ψευδώνυμο «Ομερτά» σχετικά με την διατρητική ικανότητα των καλάσνικοφ και άλλων όπλων. Ο ένας από τους δράστες αναφέρει επίσης ότι «κάτι που...νες Καλαματιανούς τους τρυπάνε όλα».
Επίσης υπήρχε φωτογραφία με χαρτονομίσματα και κέρματα που ήταν συνολικά 875 ευρώ, όσα δηλαδή, σύμφωνα με πληροφορίες είχε δώσει ο ένας εκ των δραστών στον Κωνσταντίνο Σγούρο, για να του δώσει αναβολικά χάπια.
Ακροδεξιά σύμβολα, καραμπίνες, μαχαίρια, ναρκωτικά και απειλές - Αυτοί είναι οι δολοφόνοι της Μάνης! (upd)
Οι δύο δράστες οι οποίοι μόλις έχουν συμπληρώσει τα 18 τους χρόνια, ήταν συμμαθητές στο σχολείο και όπως και τα θύματα είχαν ιδιαίτερο πάθος με τη γυμναστική και το bodybuilding. Μάλιστα, ο ένας εκ των δραστών του φονικού γυμναζόταν στο γυμναστήριο που διατηρούσε ένα από τα θύματά του στην πόλη της Καλαμάτας.
Σύμφωνα με τα όσα ανακοινώθηκαν από την Αστυνομία:
«Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, τις πρώτες πρωινές ώρες προχθές (19.8.2014), ο 25χρονος και ο 26χρονος, επιβαίνοντας σε δίκυκλη μοτοσικλέτα μετέβησαν στην περιοχή Μικρά Μαντίνεια Μεσσηνίας, όπου συναντήθηκαν με τους δύο 18χρονους δράστες, προκειμένου να συζητήσουν και να διευθετήσουν οικονομική διαφορά που είχε ο ένας από τους 18χρονους με το 26χρονο θύμα. Οι δράστες είχαν πάει στο σημείο με φορτηγό όχημα αγροτικού τύπου, ιδιοκτησίας του πατέρα ενός εκ των δύο.
Στη συνέχεια, ο 18χρονος που είχε την οικονομική διαφορά, με το πρόσχημα να επιδείξει στα θύματα αυτοκίνητο που ενδιαφέρονταν να αγοράσουν, τους έπεισε και κατευθύνθηκαν προς την επαρχιακή οδό Αλτομιρών – Πηγαδίων του Δήμου Δυτικής Μάνης.
Μετά από διαδρομή 18 χιλιομέτρων περίπου και αφού έφτασαν σε ερημικό σημείο που υποτίθεται ότι βρισκόταν το αυτοκίνητο, κατέβηκαν από τα οχήματά τους, ενώ ο δεύτερος 18χρονος τους πυροβόλησε με κυνηγετικό όπλο, με αποτέλεσμα να τους τραυματίσει θανάσιμα.
Ακολούθως, οι δύο (2) δράστες, μετέφεραν με το αγροτικό όχημα τα θύματα, στο σημείο όπου και εντοπίστηκαν προχθές το απόγευμα, ενώ την μοτοσικλέτα τους, η οποία επίσης εντοπίστηκε, την μετέφεραν σε χώρο στάθμευσης ξενοδοχείου στην Καλαμάτα Μεσσηνίας.
Κατά τη διάρκεια των ερευνών, σε Ι.Χ.Ε. αυτ/το που χρησιμοποιούσε ο 18χρονος, ο οποίος είχε την οικονομική διαφορά με το 26χρονο θύμα, βρέθηκε και κατασχέθηκε μία κυνηγετική καραμπίνα, η οποία όπως προκύπτει είναι το όπλο του εγκλήματος. Σε έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του κατασχέθηκε ακόμα μία κυνηγετική καραμπίνα.
Επιπλέον, στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας εντοπίστηκε το σημείο της δολοφονίας των δύο ημεδαπών. Από την αυτοψία στη συγκεκριμένη περιοχή, ανευρέθησαν κηλίδες αίματος, ίχνη σύρσεως στο έδαφος, το ρολόι χειρός του 26χρονου θύματος, καθώς και επτά (7) κάλυκες φυσιγγίων κυνηγετικού όπλου.
Βρέθηκε ακόμα το αγροτικό όχημα, με το οποίο οι δράστες είχαν μεταβεί στην περιοχή, από την μακροσκοπική εξερεύνηση του οποίου εντοπίστηκαν ίχνη αίματος.
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του δεύτερου 18χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ακόμα ένα κυνηγετικό όπλο, ένα αναδιπλούμενο μαχαίρι (στιλέτο), δύο μαχαίρια, δύο καπνογόνα, ένα πτυσσόμενο γκλοπ, φυσίγγιο 45 mm , φυσίγγιο αγνώστου διαμετρήματος και (6,5) γραμμάρια ακατέργαστης ινδικής κάνναβης. Σε κάδο απορριμμάτων κοντά στην οικία του, βρέθηκαν δύο (2) τσαντάκια μέσης με προσωπικά αντικείμενα των θυμάτων.
Οι δύο συλληφθέντες, με την κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους για ανθρωποκτονία από πρόθεση, παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα και επιπλέον παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών για τον 18χρονο, στο σπίτι του οποίου βρέθηκε η ποσότητα κάνναβης, οδηγούνται στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας.
Τα κατασχεθέντα πειστήρια θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για τις απαραίτητες εργαστηριακές εξετάσεις.
Την προανάκριση και τις αστυνομικές έρευνες, τις οποίες συνδράμει η Υποδιεύθυνση Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής & Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας».
Συμμαθητές στο σχολείο!
Οι δύο δράστες ρίχνουν τα βάρη ο ένας στον άλλο για το φόνο του Κώστα Σγούρου, 25 ετών και Γιάννη Κομμάτη, 26 ετών. Ο δεύτερος κατηγορούμενος, παραδόθηκε σήμερα τα ξημερώματα, συνοδευόμενος από το δικηγόρο του και όπως είπε, για τη δολοφονίας φταίει ο φίλος του...
Εκείνο το οποίο επίσης προκαλεί εντύπωση στην τραγικό υπόθεση της διπλής δολοφονίας των δύο νέων ανθρώπων είναι ότι, πέραν του ότι διαπράχθηκε για 800 ευρώ που σχετίζονται με την αγορά αναβολικών, το ένα από τα θύματα, ο μόνιμος υπαξιωματικός του Στρατού, ο Γιάννης Κομμάτης, ήταν «παράπλευρη» απώλεια...
Αυτό που προκύπτει από την κατάθεσή του είναι πως με τον Γιάννη Κομμάτη δεν είχαν καμία διαφορά και στο σημείο βρέθηκε χωρίς οι ίδιοι να τον έχουν καλέσει. Αφορμή για το ραντεβού του θανάτου ήταν η οικονομική διαφορά που είχαν με τον Κώστα Σγούρο, εξαιτίας της παραγγελίας των αναβολικών χαπιών που του είχαν κάνει και παρά το γεγονός ότι του είχαν δώσει τα χρήματα εκείνος δεν τους έδινε τα αναβολικά.
Ο 19χρονος περιέγραψε πώς έστησαν την παγίδα στον σύμβουλο διατροφής Κώστα Σγούρο. Επειδή ήξεραν την αγάπη του για τα γρήγορα αυτοκίνητα, του τηλεφώνησαν τη νύχτα της Δευτέρας και του είπαν ότι είχαν βρει ένα καλό αυτοκίνητο για να αγοράσουν και ήθελαν τη γνώμη του.
Το ραντεβού κλείστηκε και ο Κώστας Σγούρος πήρε μαζί του και τον Γιάννη Κομμάτη ο οποίος είχε κι αυτός γνώση για τα αυτοκίνητα. Όταν έφτασαν στο ραντεβού, ο 19χρονος του αποκάλυψε τον πραγματικό λόγο για τον οποίο τον είχε καλέσει και του ζήτησε να του δώσει τα αναβολικά που είχαν συμφωνήσει. Κουβέντα στην κουβέντα τα αίματα άναψαν και όπως είπε ο 19χρονος στους αστυνομικούς, ο Κώστας Σγούρος τον έπιασε από το λαιμό. Τότε ο φίλος του φοβήθηκε, πήρε την καραμπίνα και άρχισε να πυροβολεί.
Σύμφωνα με τον 19χρονο, έριξε επτά πυροβολισμούς. Αμέσως μετά επιχείρησαν να εξαφανίσουν την μοτοσικλέτα του θύματος στα στενά δρομάκια της Καλαμάτας. Ο δεύτερος νεαρός που παραδόθηκε τα ξημερώματα, έως το πρωί της Πέμπτης δεν είχε ομολογήσει και σύμφωνα με πληροφορίες αρνείται πως πήρε μέρος στο φονικό.
Όπως προκύπτει από τα έως τώρα στοιχεία, οι δράστες τον σκότωσαν γιατί έτυχε να βρίσκεται την ώρα εκείνη μαζί με το φίλο του...

Δεν είχαν διαφορές μαζί του, παρά μόνο με τον Κώστα Σγούρο, στον οποίο είχαν δώσει χρήματα για αναβολικά.
Βρήκαν τους δολοφόνους των δύο φίλων στη Μάνη - Τους σκότωσαν για 800 ευρώ (υpd)
Τα κινητά τηλέφωνα των δύο θυμάτων έδωσαν απαντήσεις κάτι που οδήγησε στον εντοπισμό των βασικών υπόπτων, ενώ, οι κλήσεις που έκαναν οι δύο νεαροί προτού δολοφονηθούν παραμένουν στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ.

Βρήκαν τους δολοφόνους των δύο φίλων στη Μάνη - Τους σκότωσαν για 800 ευρώ (υpd)
Το χρονικό
Οι δύο νεαροί που αγνοούνταν στη Μάνη εντοπίστηκαν νεκροί αργά το βράδυ της Τρίτης. Κάποιοι τους δολοφόνησαν και τους πέταξαν σε γκρεμό, στην περιοχή μεταξύ Καλαμάτας και Καρδαμύλης!
Οι νεαροί φαίνεται ότι ξυλοκοπήθηκαν και βασανίστηκαν και στη συνέχεια πυρβολήθηκαν πολλές φορές στο σώμα και το κεφάλι. Πρόκειται για τον 25χρονο Κωνσταντίνο Σγούρο και τον 26χρονο Γιάννη Κομμάτη.
Βρήκαν τους δολοφόνους των δύο φίλων στη Μάνη - Τους σκότωσαν για 800 ευρώ (υpd)
Oι άνδρες της ΕΜΑΚ που κατέβηκαν στη δύσβατο μέρος όπου είχαν εντοπιστεί τα δύο κορμιά βρέθηκαν μπροστά σε ένα αποτρόπαιο θέαμα. Τα σώματα του 25χρονου και του 26χρονου έφεραν πολλαπλά τραύματα από πυροβόλο όπλο στο σώμα και το κεφάλι.
Στο σημείο βρέθηκε ιατροδικαστής που επιβεβαίωσε ότι πρόκειται για πυροβολισμούς, ενώ αναγνωρίστηκε και η ταυτότητα των δύο νεαρών.
Βρήκαν τους δολοφόνους των δύο φίλων στη Μάνη - Τους σκότωσαν για 800 ευρώ (υpd)
Οι αστυνομικοί από την πρώτη στιγμή αντιλήφθηκαν ότι οι δολοφόνοι ήταν γνωστοί των νεαρών και τους είχαν στήσει καρτέρι. Εξέταζαν την περίπτωση οι δολοφονίες να σχετίζονται είτε με κυκλώματα ναρκωτικών, είτε με υπόθεση παράνομης εισαγωγής συμπληρωμάτων διατροφής και αναβολικών, κάτι που φαίνεται να είναι και η αιτία του στυγερού εγκλήματος.
Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμή στοιχεία δύο νέοι, 25 και 26 ετών, είχαν ξεκινήσει τα μεσάνυχτα της Δευτέρας με ένα σκουτεράκι από την Καρδαμύλη με προορισμό την Καλαμάτα και, έκτοτε, δεν είχαν δώσει σημεία ζωής. Συγγενείς τους δήλωσαν την εξαφάνιση και αμέσως άρχισε έρευνα για τον εντοπισμό τους, η οποία είχε τραγική κατάληξη.
Τα θύματα βρίσκονταν νωρίτερα σε νυχτερινό κέντρο της περιοχής, ενώ η τελευταία επικοινωνία που είχαν με οικείους τους ήταν μεταξύ 12:30 και 01:30 τα ξημερώματα της Τρίτης.
Τα δυο νέα παιδιά είχαν μεγάλη αγάπη για τον αθλητισμό, ενώ συμμετείχαν σε διαγωνισμούς μπόντι μπίλντινγκ. Ο 25χρονος Κωνσταντίνος Σγούρος είχε βγει 2ος στην κατηγορία των Juniors στο Κύπελλο «Μr. Οδύσσεια» 2011 της WABBA-ΠΕΣΔ και εργαζόταν ως σύμβουλος διατροφής. Ο Γιάννης Κομμάτης ήταν Επαγγελματίας Οπλίτης με το βαθμό του δεκανέα και βρισκόταν σε άδεια. Ο Κομμάτης υπηρετούσε σε ευαίσθητη μονάδα στη Σάμο όπου είχε βρεθεί και για διακοπές λίγες ημέρες πριν τον σκοτώσουν.
imerisia.gr
 
Top