Τα φθηνότερα αεροπορικά εισιτήρια στον κόσμο διαθέτει η Ινδία λόγω του σκληρού ανταγωνισμού, σύμφωνα με παγκόσμια έρευνα για τις 
μεταφορές. Οσον αφορά στην Ελλάδα βρίσκεται στην 23η θέση σε έναν κατάλογο με 43 χώρες.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η μέση τιμή για μία πτήση 100 χιλιομέτρων κοστίζει γύρω στα 10,20 δολάρια, τη στιγμή που στην Ελλάδα είναι 26,53 δολάρια, ενώ στη Φινλανδία, η οποία κρατάει τα σκήπτρα στην ακρίβεια, η τιμή ενός αντίστοιχου εισιτηρίου φθάνει τα 138,90 δολάρια, σύμφωνα με έρευνα της GoEuro, ιστοσελίδα ταξιδιωτικών ερευνών με έδρα το Βερολίνο.

Οπως αναφέρει η Wall Street Journal, παρά το υψηλό κόστος των καυσίμων και των φόρων των αεροδρομίων, οι αεροπορικές εταιρείες στην Ινδία πουλάνε πολλές φορές εισιτήρια ακόμη και κάτω α πό το κόστος. Κι ενώ προσπαθούν απεγνωσμένα να αυξήσουν το μερίδιο τους στην αγορά, σχεδόν όλες είναι ζημιογόνες.   

Η ίδια έρευνα αναφέρει ότι είναι τόσο φθηνά τα αεροπορικά εισιτήρια στην Ινδία ώστε συμφέρει περισσότερο να ταξιδεύει κανείς με αεροπλάνο παρά με τρένο.

Η δεύτερη χώρα με τα φθηνότερα εισιτήρια είναι η Μαλαισία και ακολουθεί η Νότια Αφρική. Στον αντίποδα, τα αεροπορικά ταξίδια είναι ακριβότερα στη Φινλανδία, την Ελβετία, όπου μία απόσταση 100 χιλιομέτρων κοστίζει περίπου 123,20 δολ. και στη Λιθουανία.



 newmoney.gr
 
Top